Землі мало — проблем багато: пенсіонерам потрібні городи, вдовам учасників АТО — житло

«Звертаємося до улюбленої газети, щоб висловити занепокоєння неповажним ставленням до інвалідів війни, учасників бойових дій, вдів, знедолених пенсіонерів, котрі мешкають на вул.Тимошенка.
Ми постійно чуємо, як про нас піклується міська влада, щоб покращити умови проживання у нашому мікрорайоні, про благоустрій вулиць та дитячого майданчика. Але ми цього практично не відчуваємо: ані від влади, ані від ОСББ «Олімпійський».

Особливо нас вразило останнє рішення земельної комісії та архітектури міста про виділення десяти ділянок у заболоченій місцевості вдовам загиблих в АТО. Для цього планують побудувати дорогу, паралельно вулиці Тимошенка.
Які наслідки будівництва дороги? Дорога перекриє стік води у болото після танення снігу, дощів. Вода ще більше затопить підвали, а у нас житлові будинки вже зараз просідають, тріскають стіни.
На будівництво дороги потрібні великі кошти, а ще потрібно буде зруйнувати дитячий майданчик, місця для сушки білизни, вибивання килимів, демонтувати два колодязі, з яких мешканці беруть питну воду.
Ми погоджуємося, що потрібно з повагою ставитися до вдів учасників АТО, надати їм у користування хороші земельні ділянки, під’єднати до будівель воду, електроенергію, газ. Проте, вважаємо, що при цьому не можна позбавляти нас питної води, забирати у дітей ігровий майданчик, а у бідних пенсіонерів — нещасні клаптики землі, де на болоті вони вирощують нехитрий врожай.
Звертались до влади з письмовим зверненням, а тепер звертаємося до редакції, аби місцеве керівництво швидше відреагувало. Адже досі не вирішено питання про виділення кращих ділянок.
Влада має зберігати житловий фонд, який ми самотужки побудували у 1980-1984-х р.р., а біля будинків створювати зелені і санітарні зони. Натомість у нас в дуже поганому стані каналізаційна система.
Просимо рахуватися з нашою думкою. Ми втомилися ходити по кабінетах — зупиніть цей безлад. Пенсіонери просять віддати цей клаптик землі (біля одного гектару) під колективне городництво з періодичним оформленням. Бо за місто їздити, щоб обробляти землю, нам важко: і фізично, і матеріально — враховуючи те, що немає здоров’я і дорого коштують проїзні квитки.
У мешканців вулиці на зборах, проведених 21 березня, виникло багато претензій. Наш депутат по вул.Тимошенка — секретар міської ради — на збори не прибула, як і керівник ОСББ «Олімпійський» та голова правління. Тому просимо допомогти нам вирішити болюче питання».

М.КУЗІН, мешканець вул.Тимошенка, 70 підписів мешканців буд. №11

Від редакції: Нагадуємо, що у листах наших дописувачів, які редакція друкує на сторінках «Звягеля», ми не стаємо ані на чий бік, надаючи площу для висловлення різних думок. Тож сподіваємося почути офіційну позицію влади з даного питання.