У зелених зонах знову зливають лайно. У поліції кажуть, що громада не скаржиться…

У зелених зонах знову зливають лайно. У поліції кажуть, що громада не скаржиться…

Гнівний пост у соцмережі «Фейсбук» від користувача з ім’ям Володя Демидчук про черговий факт зливу нечистот у зелених зонах міста сколихнув громадськість: «Недавно прочитав статтю в газеті про презервативи, що біля річки Смолка, у районі «Провалки». Так, це — наша культура, яка ще раз показує нашу вихованість. Але те, що сталося недалеко біля річки, прямо на дорозі біля лісосмуги, де відпочивають сотні громадян із міста також із маленькими діточками, в районі пляжу «Провалка», 27.03.2017 року, об 11 годині дня, за це треба карати суворо. Водій автомобіля-асенізатора вилив відходи з кров’ю й іншим брудом прямо на дорогу біля лісосмуги, і все це потекло у річку. Де совість? Фото додаю».
Реакція користувачів соцмереж була одностайною: обурення і вимога покарати злісних забруднювачів зелених зон. Користувач, який розмістив інформацію, згодом дописав у коментарях, що (дослівно) «в ту ж мить було повідомлено правоохоронні органи по тел.: 102 і санітарну службу, але мене не було цілий тиждень, і як зреагували, мені невідомо. Це треба перевірити».
У четвер, 6 квітня, газета «Звягель» зателефонувала у міський відділ поліції, щоб з’ясувати, чи були звернення від громади з приводу вказаного факту, і чи притягнуті до відповідальності винуватці? Втім, і дільничний інспектор, і начальник сектору групи швидкого реагування відповіли, що жодних звернень про забруднення природи внаслідок зливів нечистот з автомобілів-асенізаторів у районі «Провалки» до них не надходило.
«Якщо би було звернення, то його автору надійшла б письмова відповідь щодо того, чи відкрито кримінальне провадження. Але звернень не було», — пояснили у поліції.
Оскільки факти забруднення природи на Звягельщині внаслідок діяльності нечистих на руки власників машин-асенізаторів — не поодинокі, то звертаємося до міської влади, правоохоронців, інших контролюючих і природоохоронних органів: вважайте цю публікацію в газеті офіційним зверненням, яке дасть вам можливість нарешті реагувати на означені факти, притягувати до відповідальності винуватців і публікувати результати цієї роботи в місцевій пресі.
Олег БРЮХАНОВ, фото з соцмереж