Вікторія Степанюк із Молодькова не втрачає надію стати чемпіонкою Європи

Вікторія Степанюк із Молодькова не втрачає надію стати чемпіонкою Європи

Жителька Новоград-Волинського району Вікторія Степанюк знову стала найсильнішою серед жінок у гирьовому спорті. Цього разу — на кубку України, що проходив у Хмельницькому 6-9 квітня.
Вікторія виконала вправу ривок гирі (24 кг) 106 разів і забезпечила собі впевнене перше місце серед дорослих, — розповів «Звягелю» її тренер Олександр Дідовець.
Представники Новоград-Волинщини у складі збірної Житомирської області вибороли ще дві нагороди. Олег Мороз показав третій результат у своїй категорії серед ветеранів. А Ліля Прокопчук — друге місце у ветеранській категорії серед жінок (вправу виконувала 16 кг гирями). Наступного змагального дня Ліля виступала в категорії серед дорослих, де виконала 70 підйомів 24 кг гир, і це — четверте місце.
У підсумку збірна Житомирської області посіла перше командне місце у чемпіонаті України серед юніорів, перше місце — у Всеукраїнській спартакіаді серед ветеранів на призи М.М.Баки і третє місце — серед дорослих.
Спортивна підготовка і результати, які демонструє Вікторія Степанюк, дозволяють їй всерйоз розраховувати на призові місця (і, можливо, навіть чемпіонство) на чемпіонаті Європи. Однак, на заваді до участі у континентальній першості з гирьового спорту щораз стає відсутність коштів для поїздки. Втім, тренер Вікторії — Олександр Дідовець — вірить, що його вихованка таки здійснить мрію і стане чемпіонкою Європи. Можливо, тоді, коли господарем цього турніру стане Україна…
Додамо, що цьогорічний чемпіонат Європи з гирьового спорту проходитиме влітку у Латвії.
Олег БРЮХАНОВ