Чому зарплати працівників міськвиконкому стають закритою інформацією?

На сесії міської ради 23 лютого голосами двадцяти депутатів було ухвалено рішення «Про оплату праці працівників виконавчих органів міської ради на 2017 рік», яким збільшено граничну межу премій до 150%.
Нагадаємо, що саме премія є однією з найбільших складових щомісячного доходу працівників виконавчих органів Новоград-Волинської міської ради. Тому прийняттю рішення передували дискусії як у сесійній залі, так і в соцмережах.
Інформація про систему нарахувань (ставка, премія, надбавки тощо) із зазначенням суми «на руки» щомісяця оприлюднювалася на офіційному сайті міської ради, і була у вільному доступі для кожного бажаючого. Так було до вступу в дію згаданого вище рішення.
Втім, відомостей про те, хто і скільки із працівників міськвиконкому отримав за березень 2017 року, на офіційному сайті вже не знайшлося. У відділі інформації та зв’язків із громадськістю міської ради «Звягелю» відповіли, що їм цих даних не надав відділ бухгалтерського обліку. Й порадили звернутися туди.
Начальник відділу бухгалтерського обліку міської ради Світлана Литвин на наше усне звернення відповіла, що надасть інформацію про заробітну плату працівників міськвиконкому тільки після офіційного запиту.
Власне, підготувати запит — це в жодному разі не проблема. Газета «Звягель» уже надіслала такий запит у міську раду — чекаємо на відповідь, якою поділимося з вами, шановні читачі, на сторінках газети в одному з найближчих номерів. Питання — в іншому: чому раптом, після підвищення граничного розміру премій, зарплати у нашому «білому домі» стають такими таємничими? Чому приховувати від платників податків, які формують зарплатний фонд бюджетників міськвиконкому, кому і в якому розмірі виписано премії? Адже ми всі живемо в одному місті і маємо змогу на власні очі побачити рівень роботи тих чи інших відділів і галузей. А тоді співставити розмір премій із тим, що відкривається перед поглядом на наших вулицях.
Олег БРЮХАНОВ