Неподалік від Новограда розпочато створення Парку «Пам’яті нескорених»

Неподалік від Новограда розпочато створення Парку «Пам’яті нескорених»

У мальовничій місцині — за с.Романівка, поруч із поворотом із траси «Київ — Чоп» на с.Кропивня — 8 квітня розпочато масштабний проект — створення Парку «Пам’яті нескорених».
Будівництво нового парку проводиться винятково на волонтерських засадах. Ініціатором благородної справи виступила громадська організація «Самооборона Новограда-Волинського». До активної участі у прибиранні території та висадки перших дерев долучилися представники громадських та релігійних організацій. Зокрема, СУВІ АТО та бойових дій (відокремлений підрозділ м.Новоград-Волинський), Свято-Михайлівський храм, ГО «Січ», об’єднання «Самопоміч», 54-ий окремий розвідувальний батальйон та інші.
Для початку на ділянці площею 6 га, що територіально розташована на землях Брониківської сільської ради, було прибрано сміття (на жаль, раніше цю місцину чомусь вподобали для утворення несанкціонованого звалища) та розчищено її від зайвої рослинності.
Після молитви отця Геннадія і напутнього слова командира місцевої Самооборони, депутата міської ради Олександра Кармазіна розпочато висадку вічнозелених дерев. Перші ялини висаджено дружинами та дітьми загиблих учасників АТО.
Як розповідають організатори, планується утворити алеї, на яких кожне дерево буде присвячено загиблому в АТО та Героям Небесної Сотні.
«Дуже рада, що родиною змогли долучитися до корисної та грандіозної справи. Надіюсь, парк процвітатиме. Початок — більш, як вдалий. Гарне сонячне місце, але шкода, що трохи далеко від міста... Дівчата — у захваті, що змогли допомогти природі — позбирати сміття і посадити дерева.
А ще тішусь, що змогли втілити в реальність мрію маленької Катрусі, доньки загиблого під Степанівкою Олександра Гордійчука. Вона давно мріяла посадити дерево, а тут ще й — дерево для тата, якого вже давно, на жаль, нема... Варто було бачити, як вона вибирала для нього тую у розсаднику...» — написала в соцмережі Фейсбук учасниця акції Юля Шевчук.
8 квітня відбувся лише перший етап робіт. Ініціативна група запрошує всіх бажаючих у подальшому долучитися до розбудови парку: «Ви можете взяти участь в очищенні території чи висадці дерев. Також будемо вдячні за придбання ялин, туй тощо. Телефон організаторів: (096) 182-28-99».
Олег БРЮХАНОВ
Фото Сергія ЩУРУКА та з соцмереж