Автор трьох обласних рекордів став чемпіоном України з гирьового спорту!

Автор трьох обласних рекордів став чемпіоном України з гирьового спорту!

\"АвторВихованець тренера Олександра Дідовця — місцевий гирьовик Віталій Колесник, який у квітні цього року на чемпіонаті Житомирської області оновив три обласних рекорди, успішно виступив і на чемпіонаті України.
Всеукраїнська першість юних гирьовиків — юнаків і дівчат 1999 р.н. і молодших — цими днями проходила на Дніпропетровщині, у Нікопольському районі.
У складі збірної Житомирщини було два вихованці ДЮСШ Новоград-Волинської районної ради, котрі тренуються під керівництвом Олександра Дідовця.
У категорії 68 кг Віталій Колесник став чемпіоном України серед школярів у класичному підйомі гир і чемпіоном України у вправі «довгий цикл». Причому, виконавши 81 раз довгий цикл із двома 24-кілограмовими гирями, Віталій випередив срібного призера у своїй категорії аж на 31 підйом!
На довершення колекцію нагород за підсумками змагань Віталій доповнив медаллю за друге місце у командній естафеті. На жаль, Житомирська область поступилася у цьому компоненті харків’янам, яким, за свідченнями очевидців, дещо симпатизували судді…
Нині, за словами Олександра Дідовця, Віталій Колесник готуватиметься до юнацького чемпіонату Європи з гирьового спорту, що відбудеться в липні в Ірландії. Тренер і його вихованець сподіваються, що зі спонсорською допомогою вдасться назбирати необхідну суму для організації поїздки.
Другий представник Звягельщини в обласній команді — Віктор Сарніцький — посів третє місце у двоборстві. При цьому він покращив свої особисті результати (категорія до 73 кг) у поштовху гир, ривку гир і за сумою цих вправ.
Збірна Житомирської області у всіх трьох видах змагальницької програми — серед школярів, у довгому циклі та естафеті — посіла другі командні місця.
Олег БРЮХАНОВ