Ваш подвиг, дорогі наші ветерани, житиме в віках!

22 березня 1987 року на 1-й установчій конференції у Києві, на загальнодержавному рівні, була створена Всеукраїнська організація ветеранів війни і праці.
Березневий 2017 року пленум ради Новоград-Волинської міської організації ветеранів відзначив 30-річний ювілей її створення, підбив підсумки роботи та окреслив завдання на наступний період.
Привітали учасників установчої конференції, зокрема, організаторів: О.Ф.Костеченка, В.І.Неука, М.А.Пашківського та відзначили внесок органів місцевого самоврядування у створенні, становленні багатотисячної громадської організації, підтримку, залучення старшого покоління до громадсько-політичної, соціально-економічної, культурної та освітньої діяльності.
У своїй багаторічній роботі у справі захисту соціальних інтересів старшого покоління, виховання молоді, ветеранська організація спирається на досвід поколінь людей, які перемогли фашизм, відбудували у найкоротші строки зруйноване війною народне господарство, створили умови для розвитку країни.
Сьогодні ветерани переживають не найкращі часи. Зростання цін на життєво необхідні потреби поставило старше покоління у скрутне матеріальне становище, а бойові дії на Сході країни, нестабільність у сферах фінансово-економічного, громадсько-політичного життя породжують елементи невдоволення. Ветерани проти нав’язування народу корпоративно-кланових ідей, що переслідують чужі амбіційні політичні цілі.
Сьогодні найбільша громадська організація ветеранів, попри тимчасові труднощі, продовжує свою роботу, спільно з прогресивною громадськістю міста — задля підняття його іміджу, як міста з великим пластом давньої історії, життя видатних людей та особистостей світового і національного рівнів. Ветерани пишаються цим і урочисто відзначають святкові дні Миру та Праці, Перемоги, а також — Міжнародне свято літератури і мистецтв «Лесині джерела».
Упевнені в тому, що країна підніме крила, переможе сили зла, відродить єдність, правду історії, підніме життєвий рівень народу та увійде в число економічно-розвинених держав.
Зі святами вас, дорогі ветерани! Живіть довго і радісно! Будьте щасливі!
К.МАЛОВ, від імені президії міської організації ветеранів