Чергове «покращання»: встановлено нові підвищені тарифи на водопостачання

На офіційному сайті Новоград-Волинської міської ради днями з’явилася замітка за підписом А.П.Левицької, начальника Виробничого управління водопровідно-каналізаційного господарства. Всього один абзац, майже непримітний, але такий дійсно важливий для більшої частини громади. Мова йде про повідомлення про встановлення тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення. Інформація розміщена 28 квітня:
«Комунальне підприємство Новоград-Волинської міської ради «Виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства», у відповідності до ст.32 ч.6 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», повідомляє, що Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 26.04.2017 року №551 встановлені тарифи для всіх споживачів з урахування ПДВ: на централізоване водопостачання — 8,95 грн./куб. м, на централізоване водовідведення — 15,38 грн./куб. м. Ця постанова набирає чинності з дня, наступного за днем її опублікування в офіційному друкованому виданні — газеті «Урядовий кур’єр».
Також поряд міститься посилання на додаток з описом структури тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення КП Новоград-Волинської міської ради «ВУВКГ».
Отже, для абонентів, які користуються одночасно і водопостачанням і водовідведенням, сумарний тариф на воду складатиме 24,33 грн. за кубометр проти нині діючих 19,34 грн. Втім, коли саме вступить у дію нововведення, — наразі невідомо. Як пояснила «Звягелю» А.П.Левицька, за послуги, спожиті у квітні, абонентам ще слід сплачувати за тарифом 19,34 грн., у травні — буде виведено середній тариф, у залежності від того, з якого дня набуде чинності вищеозначена Постанова Нацкомісії. Про що містян буде додатково повідомлено.
Олег БРЮХАНОВ