Хроніка 19/2017

У ЦЕРКОВНІЙ КРАМНИЧЦІ РОЗРАХУВАВСЯ… СУВЕНІРНИМИ ГРОШИМА
4 травня, близько 15 години, раніше судимий чоловік, перебуваючи в павільйоні церковної крамнички, що по вул.Шевченка, 9, у місті Новограді-Волинському, придбав за сувенірні 250 грн. (купюри 200 грн. та 50 грн.) вироби зі срібла на суму 246 грн. Після чого попросив у бабусі, яка здійснювала їх продаж, розміняти сувенірні 500 гривень, запевнивши її, що гроші справжні. Повіривши, що гроші дійсно справжні, жінка розміняла їх.
Виявивши обман, вона звернулася до поліції. Особу шахрая оперативно встановлено. У рамках порушеного кримінального провадження за ч.1 ст.190 КК України з’ясовуються всі обставини вчиненого злочину.
БІЗНЕСМЕНИ НЕЗАКОННО ЗАХОПИЛИ 150 ГЕКТАРІВ ЗЕМЛІ В НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКОМУ РАЙОНІ
Керівників приватного підприємства судитимуть за самовільне захоплення більше 150 га землі в Новоград-Волинському районі.
Встановлено, що посадові особи приватного підприємства в 2016 році безпідставно, порушуючи низку законів, самовільно зайняли 151 га землі сільськогосподарського призначення на території Новоград-Волинського району.
Надалі, використовуючи найману техніку та працівників, підприємці організували обробку землі, вирощування та збирання врожаю сільськогосподарських культур, чим заподіяли територіальним громадам збитків на 713 тис. грн.
У даний час обвинувальний акт направлено до суду для розгляду по суті. Крім того, для відшкодування заподіяної шкоди місцевою прокуратурою заявлено позов.
СТАЛОСЯ ТРИ ПОЖЕЖІ, ОДНА — В с.ДІДОВИЧІ
2 травня, о 03:45, до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в дерев’яному будинку в с.Видибор Черняхівського району. Рятувальників сповістив селянин, який помітив дим із сусіднього будинку.
Рятувальники, які прибули до місця виклику, встановили, що вогнем охоплено дах будинку загальною площею 77 кв. м. В оселі тривалий час ніхто не проживає. Власниця хати-пустки давно переїхала до іншого населеного пункту.
Силами бійців ДСНС о 04:27 пожежу вдалося локалізувати, а о 06:37 — ліквідувати. Внаслідок надзвичайної події загиблих та травмованих не виявлено. Вогонь устиг знищити покрівлю та пошкодити стіни в оселі. Попередньо встановлено, що причиною пожежі стали неполадки в електромережі.
Тієї ж доби вогнеборці ліквідували ще дві пожежі. Зокрема, в с.Дідовичі Новоград-Волинського району загасили займання господарчої будівлі, а в смт.Ємільчине — ліквідували загоряння житла. Внаслідок обох пожеж загиблих та травмованих не виявлено. Причини загорянь наразі встановлюють фахівці.
ЖІНКА ВІДБИЛА МАЙНО У ГРАБІЖНИКА
Мешканець Новограда-Волинського, який неодноразово притягався до кримінальної відповідальності, вчергове зважився на злочин. Цього разу мав наміри викрасти майно з одного з домоволодінь по вулиці Лянгуса у місті Новограді-Волинському.
Злочинець викрав дороговартісний планшет та гроші. Але господарка будинку виявила грабіжника. Той, побачивши жінку, вдався навтьоки і дорогою «скинув» награбоване.
Під час огляду місця події працівники поліції виявили викрадене майно по вулиці Чехова. Злочинця затримано. Відповідати йому доведеться за замах на скоєння грабежу.
Олександр СУКАЧ, 04141.com.ua

ВОДІЙ «ВАЗУ» ПОРІЗАВ ПАТРУЛЬНОМУ ШИЮ Й ОБЛИЧЧЯ
Поліцейські управління патрульної поліції у місті Житомирі 4 травня зупинили за порушення Правил дорожнього руху «ВАЗівку», керманич якої відмовився надати їм водійське посвідчення. Під час оформлення адмінматеріалів 24-річний молодик накинувся на інспектора з ножем. Патрульні затримали агресивного водія та доставили до відділу поліції. Під час огляду у нього виявили ще й наркотичну сировину.
«Подія сталася близько 22:45 на стаціонарному посту «Звягель» автодороги «Київ-Чоп» у Новоград-Волинському районі. Під час оформлення патрульними відносно водія «ВАЗівки» адміністративних матеріалів той накинувся на одного з інспекторів із ножем, завдавши йому різаної рани шиї та обличчя. Завдяки швидкому реагуванню на напад та належній фізичній підготовці, патрульний вчасно заблокував небезпечні дії порушника. Згодом поліцейському було надано медичну допомогу без госпіталізації. Агресивного водія доставлено до відділу поліції. Під час огляду у нього у шкарпетці було вилучено паперовий згорток із рослинною масою, ймовірно, коноплею», — йдеться у повідомленні прес-служби головного управління Нацполіції в Житомирській області.
Чоловікові може загрожувати покарання від 2-річного терміну виправних робіт до трирічного ув’язнення.
Житомир.info

«VOLKSWAGEN» В’ЇХАВ У ВАНТАЖІВКУ: ЗАГИНУЛИ ТРОЄ ЛЮДЕЙ
«Трагічна дорожньо-транспортна пригода сталася на 73-му км автодороги «Київ-Чоп», близько 17 години, 5 травня. Нині встановлено, що водій автомобіля «Фольксваген Джетта», 52-річний житель Волині, рухаючись у напрямку Житомира, не впорався з керуванням і в’їхав у вантажівку з напівпричепом, припарковану на правому узбіччі дороги. Внаслідок ДТП пасажири легковика, 48-річний рівнянин і ще один житель Волині, від отриманих травм загинули на місці пригоди. Не вдалося також врятувати життя керманича «Фольксвагена», від тяжких ушкоджень чоловік помер у «швидкій» дорогою до лікарні,» — інформує ГУНП.
Житомир.info

У КИЄВІ ЗАТРИМАЛИ АЛКОГОЛІКА, ЯКИЙ ЗДІЙСНИВ НАРУГУ НАД МОГИЛОЮ ЛЕСІ УКРАЇНКИ
Правоохоронці затримали чоловіка, який пограбував пам’ятник на могилі Лесі Українки. Ним виявився 38-річний місцевий алкоголік, який зняв із пам’ятника бронзові елементи, розбив їх та здав на металобрухт.
Чоловік отримав на пункті прийому металу за ексклюзивні, декоративні вироби із бронзи лише 300 гривень. На промисел йому далеко йти не довелося, він проживає поряд із Байковим кладовищем.
За наругу над могилою відомої поетеси «металіста» можуть позбавити волі на строк до трьох років.
Олександр СУКАЧ, 04141.com.ua

НЕ ВИЖИВ МАЛЮК, ЯКИЙ ВИБІГ НА ДОРОГУ І ПОТРАПИВ ПІД КОЛЕСА «MERCEDES»
Трагічний випадок стався 6 травня у с.Радогоща Лугинського району Житомирської області: під колесами «Mercedes» загинув трирічний хлопчик, який раптово вибіг на дорогу. Про це 8 травня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.
«За попередньою інформацією, близько 11:30, на дорозі в селі Радогоща водій автомобіля «Mercedes Vito», 40-річний житель Дніпропетровської області, здійснив наїзд на хлопчика, який раптово вибіг на дорогу. Дитині надавалась медична допомога, однак від отриманих тілесних ушкоджень хлопчик помер в автомобілі «швидкої», — інформує поліція.
За даними відділу комунікації, відомості про подію було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2. ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Триває з’ясування причин та обставин ДТП.
Житомир.info

НА ПОЖЕЖІ БІЙЦІ ДСНС ВРЯТУВАЛИ 43-РІЧНУ ЖІНКУ
5 травня, о 20:30, до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в квартирі одноповерхового будинку барачного типу в м.Новоград-Волинський. Про це рятувальників сповістили мешканці будинку, відчувши в під’їзді їдкий запах диму.
Вогнеборці, які прибули до місця виклику, з’ясували, що загоряння сталося в одному із помешкань шестиквартирного житлового будинку. Провівши розвідку, вони виявили у задимленій кімнаті на тліючому дивані непритомну жінку — 43-річну власницю житла. Останніми тижнями вона була прикута до ліжка. Бійці ДСНС винесли її на свіже повітря та передали до рук медиків.
Потім ще в одній кімнаті вони виявили на ліжку сплячого 55-річного чоловіка. Загрози його життю не було, тому гостя просто розбудили та вивели на свіже повітря. Від нього, як і від власниці оселі, відчувався запах алкоголю.
Силами бійців ДСНС о 20:34 пожежа вже була оперативно локалізована, а о 20:45 — ліквідована. Внаслідок події вогнем знищено диван та матрац. Попередньо встановлено, що причиною пожежі стала необережність під час куріння.
УДСНС України у Житомирській області