Хроніка 20/2017

У НОВОГРАДІ БЕЗПІДСТАВНО ВИПЛАТИЛИ МАЙЖЕ МІЛЬЙОН ГРИВЕНЬ СОЦДОПОМОГИ
Новоград-Волинською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом службової недбалості посадових осіб державної установи, що спричинило тяжкі наслідки, за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 КК України.
Установлено, що посадовими особами Департаменту праці та соціального захисту населення Новоград-Волинської міської ради, протягом 2014-2016 років, у порушення вимог чинного законодавства, яке регулює порядок виплати соціальної допомоги, на підставі недостовірних даних та документів, безпідставно виплачено грошову допомогу.
Зокрема, соціальну допомогу неправомірно виплачено 90 особам, у тому числі — 22 внутрішньо переміщеним, усього на загальну суму понад 910 тис. грн.
На даний час у кримінальному провадженні триває досудове розслідування, яке проводять місцеві органи поліції.
За злочини такої категорії передбачено покарання: позбавлення волі на строк від двох до п’яти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.
Прес-служба прокуратури Житомирської області

СЕКРЕТАР ОДНІЄЇ З СІЛЬРАД ЗАПЛАТИТЬ ПОНАД 5 ТИС. ГРН. ШТРАФУ ЗА ДОГОВОРИ НА МОЛОКО
Новоград-Волинський міськрайонний суд наклав штраф у сумі 5100 грн. на секретаря однієї з сільрад району, яка незаконно уклала з приватним підприємством три договори щодо заготівлі молока і отримала при цьому винагороду в сумі майже 2300 грн. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.
«Секретарем сільської ради у грудні 2016 року, січні-лютому 2017 року неправомірно укладено з приватним підприємством три цивільно-правові договори про надання послуг із заготівлі молока від населення. На виконання умов договору посадовою особою отримано винагороду на суму майже 2300 грн. Таким чином посадовцем органу місцевого самоврядування порушено обмеження, встановлені для осіб, уповноважених на виконання функцій держави та місцевого самоврядування, щодо зайняття іншою оплачуваною діяльністю», — йдеться у повідомленні.
Згідно з постановою Новоград-Волинського міськрайонного суду, секретаря сільської ради визнано винною у вчиненні та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу у розмірі 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 5100 грн., із конфіскацією винагороди за сумісництвом.
Житомир.info

ВИЯВИЛИ НАРКОТИКИ
14 травня, о 20 год. 15 хв., поліцей­ськими по вулиці Житомирській у місті Новограді-Волинському було зупинено громадянина, який міг зберігати при собі наркотичні речовини.
Під час проведення поверхневого огляду у чоловіка ромської національності у правій боковій кишені спортивної кофти виявлено та вилучено два паперових згортки з подрібненою рослинною сумішю зеленого кольору, зовні схожою на коноплю, вагою близько 5 грамів.
Перевірку за даним фактом за ст.309 ч.1 КК України проводить Новоград-Волинський ВП ГУНП в Житомирській області.
Олександр СУКАЧ, 04141.com.ua