Першим в області був Новоград!

Першим в області був Новоград!

ТРИ РОКИ ТОМУ БІЛЯ МІСЬКОЇ РАДИ, ЯК СВІДЧЕННЯ НАМІРІВ ДО ЄВРОІНТЕГРАЦІЇ, ЗАМАЙОРІВ ПРАПОР ЄВРОСОЮЗУ
11 травня у Житомирі урочисто підняли прапор «Україна-ЄС» загальною площею 456,47 кв.м, внесений до Національного реєстру рекордів. Три року тому в Новограді-Волинському на рекорд за площею прапора не претендували. Проте, саме Новоград став першим у області містом, де поряд із Будинком рад було урочисто піднято прапор Євросоюзу. Про те, як це відбувалося, і які перепони довелося здолати тодішній міській владі при намаганнях задекларувати євроінтеграцію міста, пропонуємо пригадати разом.

\"Першим

РІШЕННЯ МІСЬКОЇ РАДИ ВІД 06.12.13 Р. №503 «ПРО ПІДТРИМКУ ЄВРОІНТЕГРАЦІЇ УКРАЇНИ»:
«Керуючись Конституцією України, статтями 25, 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», абзацом 13 статті 11 Закону України «Про засади внутрішньої і зовнішньої політики», враховуючи політичну ситуацію, яка склалася в Україні у зв’язку з непідписанням Угоди про асоціацію з Європейським Союзом, міська рада вирішила:

  1. Схвалити та підтримати ініціативу Європейського Союзу про відновлення перемовин щодо євроінтеграції України.

  2. Просити народних депутатів України якнайшвидше ухвалити усі необхідні євроінтеграційні закони.

  3. (Дію пункту зупинено, відповідно до частини четвертої статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» розпорядженням міського голови від 09.12.13 р. №347 (о)).

  4. Просити Уряд України терміново розробити і погодити з Єврокомісією план дій щодо економічної підтримки України Європейським Союзом та підписання Угоди про асоціацію України з ним.

  5. (Пункт скасований постановою Житомирського окружного адміністративного суду 19 грудня 2013 року, справа №806/8189/13-а).

  6. (Пункт скасований постановою Житомирського окружного адміністративного суду 19 грудня 2013 року, справа №806/8189/13-а).

  7. (Пункт скасований постановою Житомирського окружного адміністративного суду 19 грудня 2013 року, справа № 806/8189/13-а).

  8. Контроль за виконанням цього рішення покласти на секретаря міської ради Михальчука В.І. та постійні комісії міської ради.


Міський голова В.І.ЗАГРИВИЙ

У ЦЕНТРІ НОВОГРАДА-ВОЛИНСЬКОГО ЗАМАЙОРІВ ПРАПОР ЄВРОСОЮЗУ
Новоград-Волинська міська рада залишається прихильником євроінтеграції України і наполягає на якнайшвидшому ухваленні парламентом усіх євроінтеграційних законів, розробці українською владою і погодженні з Єврокомісією плану дій щодо виділення Європою економічної підтримки Україні та підписанні Угоди про асоціацію з Європейським Союзом. Про це повідомляють на сайті міськради.
6 грудня 2013 року на ХХ сесії міської ради ухвалено рішення міської ради про підняття прапору Євросоюзу поряд з прапором міста, як символ безальтернативності та незмінності курсу України на впровадження європейських цінностей. Відразу після закінчення сесії депутати міської, обласної ради вийшли на подвір’я та під спів національного гімну на щоглу було піднято прапори.
ЗАЯВА МІСЬКОГО ГОЛОВИ МІСТА НОВОГРАДА-ВОЛИНСЬКОГО ЗАГРИВОГО ВОЛОДИМИРА ІВАНОВИЧА
Як міський голова, вношу до порядку денного чергової сесії міської ради питання відновлення дії або прийняття рішення депутатів, відміненого Житомирським окружним адміністративним судом, щодо підняття прапора Європейського Союзу поряд із прапором міста Новограда-Волинського. Служу народу України!
Новоград-Волинський міський голова В.ЗАГРИВИЙ, 24.02.2014 р.

МІСЬКА РАДА НОВОГРАДА-ВОЛИНСЬКОГО УЗАКОНИЛА ПРАПОР ЄВРОСОЮЗУ НА ЩОГЛІ БІЛЯ БУДИНКУ РАД
Новина від 28 березня 2014 (за матеріалами відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради). Депутати міської ради своїми рішеннями внесли зміни до Статуту територіальної громади міста, доповнивши його новою главою про використання у місті символіки України, міст-партнерів, іноземних держав та міжнародних організацій. Зокрема, така символіка може використовуватися під час робочих, офіційних та урочистих зустрічей відповідних делегацій. На щоглі будівлі міської ради, за її рішенням, тимчасово чи постійно, можуть вивішуватися прапори міст-партнерів, зарубіжних країн та міжнародних організацій.
Відповідно до ст.98 Статуту територіальної громади міста, на території міста забороняється використовувати символіку, яка пропагує ідеї нацизму; расової чи релігійної дискримінації; ідеологій, які спрямовані проти загальновизнаних міжнародною спільнотою прав людини.
Також ухвалено рішення вивісити на щоглі біля Будинку рад поряд із прапором міста прапор Європейського Союзу, тим самим засвідчуючи прагнення територіальної громади міста до європейської інтеграції та з метою набуття членства в Європейському Союзі. Наразі проводяться роботи щодо встановлення щогли. Як обіцяють у міській раді, прапор ЄС буде піднято найближчим часом.
У НОВОГРАДІ-ВОЛИНСЬКОМУ ВІДБУЛОСЯ УРОЧИСТЕ ПІДНЯТТЯ ПРАПОРУ ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ
8 травня 2014 року новоград-волинці стали свідками історичної події — урочистого підняття прапору Європейського Союзу. Біля Будинку рад, поруч із стягами України, Новоград-Волинського міста та району, замайорів синій прапор із жовтими зірками — прапор ЄС. Саме в цей день всіма країнами Євросоюзу відзначається День Європи. Європейський Союз — ключова організація, яка прокладає шлях до дійсно єдиної Європи. Україна прагне стати членом цієї організації, хоча цілком усвідомлює всю складність інтеграційного процесу. Символом Європейського Союзу є прапор, що являє собою синє полотнище з дванадцятьма жовтими зірками, які утворюють коло посередині.
В урочистостях взяли участь народні депутати України Володимир Литвин та Юрій Благодир, міський голова Володимир Загривий, перший заступник голови райдержадміністрації Руслан Кирилюк, голова районної ради Франц Весельський, депутати міської ради, студенти, школярі, представники політичних партій та громадських організацій.
Підготовлено на основі власних архівних матеріалів та інформації міської ради