У Новограді переглянули Євробачення на фортеці. Тепер звягельчани хочуть футболу

У Новограді переглянули Євробачення на фортеці. Тепер звягельчани хочуть футболу

Із вечора й до ночі 13 травня майдан на фортеці перетворився на фан-зону для перегляду фіналу пісенного конкурсу «Євробачення-2017».
Попри не по-травневому прохолодну погоду, фанзону відвідали декілька сотень глядачів. На великому екрані, розташованому на стіні фортеці, вони мали змогу спостерігати трансляцію «наживо» фіналу пісенного конкурсу, який цьогоріч, нагадаємо, відбувався у Києві.
«Чудова ініціатива!» — так відгукнулися в соцмережі про новоградську фан-зону, вперше влаштовану на такому рівні.
Про те, що сама ідея, втілена міськими активістами ГО «Самопоміч», зацікавила новоградців, свідчить і пропозиція в коментарях із соцмереж: «Маю питання: чи будуть організовуватись подібні заходи на футбольні матчі? Було б дуже цікаво! До речі, 11 червня збірна України грає відбірний матч ЧС-2018 з Фінляндією...».
Можна припустити, що спільний перегляд футбольного матчу просто неба викликав би не менший інтерес, аніж пісенний конкурс. Особливо, якщо зауважити, що збірна України у грі проти команди Фінляндії має куди більше шансів на перемогу, аніж український гурт «О.Torvald» їх мав на «Євробаченні-2017».
Від глядачів та суддів представники України отримали всього 36 балів. А це — 24 місце із 26. А переможцем «Євробачення-2017» із 758 балами став співак із Португалії Сальвадор Собрал. Друге місце посіла Болгарія (615 балів), третє — Молдова (374 бали).
Олег БРЮХАНОВ