У річці Хоморі — лівій притоці Случі — азот амонійний втричі перевищує норму

У річці Хоморі — лівій притоці Случі — азот амонійний втричі перевищує норму

\"У16 травня житомирські екологи отримали результати проб, взятих у забрудненій річці Хомора. Про це розповів заступник начальника Держекоінспекції у Житомирській області Сергій Зибалов.
«Наші працівники декілька разів виїжджали на місце та тричі брали проби води в річці Хоморі: на кордоні з Хмельницькою областю, в самому Першотравенську та нижче за течією, куди впадає річка Случ. Також екологами був зафіксований факт загибелі равликів — до труби паперової фабрики.
Саме сьогодні ми отримали результати проб: на кордоні з Хмельницькою областю виявлено азот амонійний — 3,24 при нормі 1 м/дм куб., хімічні показники підвищені, біологічні показники також підвищені в декілька разів, виявлений хімічний запах, присутній у воді сірий колір. Вже в Першотравенську результати дещо кращі, а нижче за течією — вони нормальні. Тобто, можна сказати, що забруднення річки йде з Хмельницької області. На сьогодні формується склад комісії, який братиме проби та перевірятиме всі показники в річках. Чекаємо тільки наказу з Києва», — сказав Сергій Зибалов.
Додамо, що у селі Глибочок Баранівського району 10 травня активісти перекрили рух транспорту по автошляху «Новоград-Волинський — Полонне — Старокостянтинів» через забруднені річки.
За матеріалами Житомир.info
Фото з сайту Держекоінспекції у Житомирській області