Хроніка 21/2017

Хроніка 21/2017

ВІЙСЬКОВОГО ПІДОЗРЮЮТЬ У ЗГВАЛТУВАННІ 23-РІЧНОЇ ДІВЧИНИ
Працівники Новоград-Волинського відділу поліції, разом із військовою службою правопорядку, затримали 22-річного чоловіка, обгрунтовано підозрюваного у згвалтуванні 23-річної дівчини.
Чоловік 17 травня, вдень, взявся її підвезти до райцентру, а натомість завіз у лісосмугу, де вчинив наругу.
Упродовж доби правоохоронці встановили особу невідомого та затримали. Він — військовослужбовець за контрактом однієї з військових частин області, уродженець та житель Черкащини, — повідомляє прес-служба поліції.
НА ЗВЯГЕЛЬЩИНІ «НА ГАРЯЧОМУ» ЗАТРИМАЛИ ЗЛОДІЯ
Уночі 21 травня до поліції надійшло повідомлення від 33-річного жителя Новограда-Волинського про спробу крадіжки з його сараю. Господар завадив злодієві втекти. Нині встановлено, що крадіжку намагався вчинити 24-річний звягельчанин.
Заявник розповів, що вночі почув у дворі підозрілий шум. Придивившись, чоловік зрозумів, що до його підсобного приміщення заліз невідомий та намагається викрасти майно. Не гаючи часу, він зателефонував до поліції та завадив злодієві втекти.
Поліцейські затримали чоловіка та доставили до відділу поліції. Як з’ясувалося, до спроби злодіяння причетний 24-річний місцевий житель. Він зірвав металеву скобу з дверей чужого сараю та намагався викрасти велосипед, інструменти і сільськогосподарське приладдя. За подібні протиправні дії чинним законодавством передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком від 3 до 6 років.
У скоєному чоловік зізнався. Встановлено, що він вже був раніше засуджений за вчинення майнових злочинів.
ПОЛІЦЕЙСЬКІ ВИЛУЧИЛИ НАБОЇ ТА ГЛУШНИК ДО ЗБРОЇ
Під час санкціонованого обшуку в помешканні жителя райцентру працівники поліції виявили дві упаковки з набоями та глушник до зброї. За попередньою інформацією, арсенал належить онукові господаря. Розпочато досудове розслідування.
20 травня працівники Новоград-Волинського відділу поліції провели санкціонований обшук у будинку 80-річного місцевого жителя. У результаті оперативники кримінальної поліції виявили в шафі упаковки з патронами. Також серед речей знайшли і глушник до зброї. Господар пояснив, що все це належить його 27-річному онукові, який нині знаходиться у тривалому відрядженні.
Поліцейські вилучили 34 набої калібром 7,62 мм та глушник до зброї і направили на експертне дослідження.
ЗВЯГЕЛЬСЬКІ ПОЛІЦЕЙСЬКІ ВИКРИЛИ КРАДІЯ
Правоохоронці обгрунтовано підозрюють 48-річного жителя Новоград-Волинського району у крадіжці товарів із двох сільських крамниць. У нього вилучили частину викраденого.
До поліції звернулися власники двох магазинів, розташованих у с.Варварівка, із повідомленнями про крадіжки товарів.
На місці події працівники слідчо-оперативної групи з’ясували, що зловмисник потрапив до суміжних приміщень торговельних закладів уночі, пошкодивши металопластикове вікно. З одного з магазинів було викрадено продукти харчування, алкоголь та цигарки, з іншого — одяг, годинник та гроші.
У результаті проведених заходів поліцейські встановили причетність до крадіжки 48-річного місцевого жителя. Чоловік у скоєному зізнався, у нього вилучили частину викраденого.
За матеріалами 04141.com.ua

У НОВОГРАДІ ЕКС-ПОСАДОВЦЯ ПОКАРАНО ЗА НЕСВОЄЧАСНЕ ПОДАННЯ Е-ДЕКЛАРАЦІЇ
Новоград-Волинською місцевою прокуратурою забезпечено розгляд у суді адміністративного протоколу про вчинення колишнім посадовцем міського відділення юстиції адміністративного правопорушення — несвоєчасне подання без поважних причин декларації, за ч.1 ст.172-6 КУпАП.
Встановлено, що колишня керівниця Новоград-Волинського міського відділу держреєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції в області, звільнившись із посади 3 жовтня 2016 року, подала декларацію при припиненні діяльності, пов’язаної із виконанням функцій держави, лише 24 листопада 2016 року, тобто через 51 календарний день після звільнення.
Таким чином державний службовець порушила вимоги щодо фінансового контролю в частині своєчасності подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, оскільки мала подати декларацію, не пізніше дня припинення такої діяльності та охоплювати період, який не був охоплений раніше поданими деклараціями.
Постановою Новоград-Волинського міськрайонного суду екс-посадовця визнано винною у вчиненні адміністративного правопорушення та накладено адміністративне стягнення — штраф у розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 грн.
Прес-служба прокуратури Житомирської області

НОВОГРАДСЬКИЙ ТЕХНІКУМ НАМАГАВСЯ НЕЗАКОННО ЗАКУПИТИ ГАЗ НА 2,5 МЛН. ГРН.
За позовом Новоград-Волинської місцевої прокуратури судом визнано недійсним рішення комітету з конкурсних торгів Новоград-Волинського промислово-економічного технікуму про визнання ТОВ «Авант Трейдінг» переможцем щодо розгляду тендерних пропозицій на закупівлю природного газу. Також визнано недійсним на майбутнє договір постачання природного газу, укладений між товариством та технікумом на загальну суму 2,5 млн. грн.
Йдеться про те, що, за результатами конкурсних торгів при закупівлі товару (природного газу), проведених у січні цього року, комітетом із конкурсних торгів цього навчального закладу серед п’яти учасників переможцем визнано ТОВ «Авант Трейдінг», з яким у подальшому укладено договір про закупівлю газу на 2,5 млн. грн. Однак таке рішення прийнято неправомірно, оскільки на час проведення тендеру у товариства не було ліцензії на постачання природного газу.
Відповідно до вимог чинного законодавства, суб’єкти господарювання можуть надавати послуги з постачання природного газу лише на підставі виданої у встановленому порядку ліцензії на провадження відповідного виду господарської діяльності. Зважаючи на це, тендерний комітет із конкурсних торгів мав би відхилити тендерну пропозицію товариства як таку, що не відповідає вимогам тендерної документації.
Органами прокуратури вжито заходів представницького характеру та захищено інтереси держави у сфері державних закупівель.
Прес-служба прокуратури Житомирської області

З ДОРОГИ ЗЛЕТІВ «ВАЗ»: ДВОЄ ТРАВМОВАНИХ І ОДИН ЗАГИБЛИЙ
Увечері 21 травня до поліції надійшло повідомлення про ДТП у с.Пулино-Гуті Житомирської області. У результаті перекидання автомобіля травми отримали його керманич та пасажир, ще один пасажир загинув на місці події. Поліцією розпочато досудове розслідування. Про це повідомляє прес-служба головного управління Нацполіції у Житомирській області.

«Дорожньо-транспортна пригода сталася 21 травня, близько 19:10, на автодорозі «Пулини-Ємільчине». За попередньою інформацією, водій автомобіля «ВАЗ-2106», 21-річний житель району, рухаючись у напрямку смт.Ємільчине, не обрав безпечної швидкості руху та не впорався з керуванням, у результаті чого автомобіль з’їхав у кювет та сталося його перекидання. Унаслідок ДТП травми отримали водій та пасажир автомобіля, 32-річний житель району. Їх було госпіталізовано до відділення інтенсивної терапії Пулинської лікарні. Ще один пасажир легковика, 22-річний житель с.Ясенівка, загинув до прибуття медиків. У рамках розпочатого досудового розслідування за ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) ККУ поліція з’ясовує усі причини та обставини, що призвели до трагедії», — йдеться у повідомленні.

Житомир.info