Поезія єднає серця освітян

Міська освітянська профспілка у Музеї родини Косачів провела творчу зустріч. Профспілка традиційно проводить заходи, щоб показати вчителя не тільки у професійній роботі, але й у творчому доробку. Поетичне спілкування, яке вилилося у творчість, засвідчило: освіта міста багата творчими особистостями. З гордістю промовляємо імена вчителів міста, які мали Божу іскру: Юлія Левкович,
Володимир Дідковський, Жанна Василенко, Ольга Шакура. Вони пішли у вічність, але залишили своє захоплення у збірках поетичних творів.
Поетичним словом 20 учасників розкрили власні почуття, роздуми про те, що найбільше хвилює. Це були вражаючі виступи.
Добре діло робить профспілка, її голова В.І.Неук, проводячи заходи, щоб переконати: освітяни — творчі особистості. Для освіти — це величезна цінність, коли творчий учитель через утвердження краси і гармонії сприяє формуванню особистості з багатим духовним світом.
Маю глибоке переконання, яке вкотре утвердилось на цій зустрічі, що тільки освіта спроможна допомогти врятуватись від нівелювання моральних цінностей, які, на жаль, маємо в сьогоденні. Почесним гостем на зустрічі був поет Анатолій Клюско, наповнив її красою вищої форми існування мови.
Щирі слова вдячності висловлюють учасники зустрічі та голова міської профспілки Валентині Ксендзук. Своїм поетичним словом вона була окрасою свята поезії. Її поетичне слово пробуджує в серцях людей високі моральні цінності, що підносять велич людини. Вона — координатор у місті творчих свят, згуртовує творчих людей, проводить вечори поезії, пісенні зустрічі, на яких лунає її поетичне слово.
На закінчення вечора кожен учасник зустрічі отримав солодощі від міської організації профспілки освітян.
Світлана ЧЕЛЯДІНА, вчитель