«Лесині джерела» цьогоріч проводитимуться 28, 29 і 30 липня

«Лесині джерела» цьогоріч проводитимуться 28, 29 і 30 липня

Відбулося чергове засідання організаційного комітету з питань організації та проведення Міжнародного свята літератури і мистецтв «Лесині джерела». Варто зазначити, що вже тридцятий рік поспіль новоград-волинці та гості міста вшановують пам’ять та вклоняються таланту всесвітньо відомої поетеси Лесі Українки. Цьогорічне ювілейне свято проводитиметься 28, 29, 30 липня.


Присутні обговорили питання щодо виготовлення сувенірної та друкованої продукції. Потому детально опрацювали проект програми Міжнародного свята літератури і мистецтв «Лесині джерела». Враховуючи той факт, що режисура святкування протягом багатьох років залишається незмінною, щороку додаються нові, цікаві фрагменти свята, які обов’язково знаходять своїх глядачів та шанувальників. Але обов’язковими і незмінними є заходи в музеях міста, Всеукраїнський конкурс виконавців художнього слова імені Лесі Українки, Всеукраїнський конкурс автентичного співу «Животоки», літературна зустріч за участю лауреатів премії імені Лесі Українки та вручення премій імені Лесі Українки обласного відділення Українського фонду культури, свято Поліської вишиванки, вечірній концерт, «Містечко майстрів» — виставка-продаж виробів майстрів декоративно-ужиткового мистецтва України, ярмарок народних умільців України та багато іншого.
У п’ятницю, 28 липня, учасники та гості свята вирушать святковою ходою від музею Лесі Українки до пам’ятника Лесі Українки, де відбудеться урочисте відкриття Міжнародного свята літератури і мистецтв «Лесині джерела». Цього ж дня у міському Палаці культури імені Лесі Українки відбудеться вистава драми-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня» у виконанні акторів Київського академічного театру на Липках.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради