Сім годин живої музики потішили сотні звягельчан

Сім годин живої музики потішили сотні звягельчан

День вуличної музики, що відзначається у світі 20 травня, не оминув і Новоград-Волинський. Концерт просто неба у Парку культури і відпочинку розпочався о 15 годині і тривав до пізнього вечора. Активними його учасниками стали як міські гурти, так і запрошені гості — виконавці з сусідніх міст і столиці.
Усі, хто того дня завітав у парк, мали змогу почути як хіти «всіх часів і народів», так і власну творчість гуртів та бардів. Танці, жарти, веселощі тривали аж до 22-ї години — саме о цій порі вступає в силу заборона під егідою Закону про дотримання тиші.
До речі, один із співорганізаторів свята, місцевий громадський активіст і музикант Сергій Руденко зауважив, що концерт, який зібрав навколо себе стільки молоді, відбувається без сприяння міської влади і профільного управління. Мовляв, зверталися з проханням забезпечити апаратурою, але отримали відмову. Тож, довелося все влаштовувати самотужки…
Газета «Звягель» звернулася до управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту міської ради за коментарем із цього приводу. На що начальник управління Наталя Борис відповіла, що вперше про це чує, і до них по допомогу в організації проведення Дня вуличної музики в Новограді ніхто не звертався. Можливо, висловила припущення Наталя Петрівна, захід проводився під опікою відділу культури.
Начальник відділу культури міської ради Лариса Заєць пояснила, що організатори Дня вуличної музики зверталися до міської влади лише з проханням, власне, дозволити проведення заходу і надати можливість під’єднати апаратуру до електромережі.
Ось такі справи… Але, як би там не було, і музиканти, і слухачі залишилися у виграші, організувавши для себе чудовий день під акомпанемент по-справжньому живої гітарної музики.
Олег БРЮХАНОВ
Фото з Фейсбук