ТЕСТОДРОМ 7/2009

Відповідаючи на питання «Тестодрому», ви можете перевірити рівень своєї ерудиції. Для цього підсумуйте очки, які ви одержите за правильні відповіді.

  1. Що пробували зрушити з місця Лебідь, Рак і Щука? А. Камінь. Б. Скриню. В. Віз. Г. Кравчучку.

  2. Яку назву має радіостанція, на хвилях якої звягельчани мають можливість передати поцілунок з привітом? А. «Моє радіо». Б. «Твоє радіо». В. «Ваше радіо». Г. «Наше радіо».

  3. Як звали Лиса з відомої казки І.Я.Франка? А. Іван. Б. Петро. В. Микола. Г. Микита.

  4. Який твір Т.Г. Шевченка починається словами: «На панщині пшеницю жала ...». А. «Сон». Б. «Заповіт». В. «Катерина». Г. «Гайдамаки».

  5. Яка друга назва хвороби Боткіна? А. Ботулізм. Б. Цукровий діабет. В. Вірусний гепатит. Г. Туберкульоз.

  6. Місто, яке в 1845-1936 р.р. мало офіційну назву Тифліс. А. Баку. Б. Єреван. В. Тбілісі. Г. Кутаїсі.

  7. Столиця якої країни називається так само як і сама країна? А. Ямайка. Б. Бразилія. В. Конго. Г. Руанда.

  8. Із яких зерен, спочатку пропарених, висушених, обжарених і очищених, виготовляється борошно толокно? А. Пшениці. Б. Жита. В. Ячменю. Г. Вівса.

  9. Яка мова є офіційною в західно-африканській країні Того? А. Англійська. Б. Французька. В. Іспанська. Г. Португальська.

  10. Ці події справді мали місце в історії в різні роки, але тільки одна з них  трапилася не 13 лютого. Яка саме? А. 1633 р. – інквізиція арештувала Галілео Галілея. Б. 1895 р. – брати Люм’єр запатентували кінопроектор. В. 1945 р. – авіація союзників майже повністю розбомбила Дрезден. Г. 2001 р. – помер Д.Харрісон - гітарист групи «Бітлз».


Відразу попереджаємо: не варто надто серйозно ставитися до результату тестування, але задуматися не завадить. Отже, за кожну правильну відповідь на запитання №1-3 нарахуйте собі по очку, за правильні відповіді на запитання №4-6 - по два очки і по три очки за кожну правильну відповідь на запитання №7-10.
0 очок - Безнадійний випадок.
1-7 очок - Є ще деякі надії.
8-14 очок - Людина середньої ерудиції.
15-20 очок - Досить ерудована людина.
21 очко - Ви - суперерудит.

Склав Анатолій КАМІНСЬКИЙ