Хроніка 22/2017

У НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКОМУ РАЙОНІ ПЕДОФІЛ ЗГВАЛТУВАВ НЕПОВНОЛІТНЮ ДІВЧИНУ
Укотре на Новоград-Волинщині скоюється резонансний злочин.
28 травня, близько 18:00, неповнолітня, повертаючись додому із с.Броники до Марушівки Новоград-Волинського району, дорогою зустріла знайомих, які попросили довести додому односельчанина. Той перебував у стані алкогольного сп’яніння.
Дорогою, раніше судимий у 2008 році за згвалтування, п’яний чоловік «ожив» та зупинив дівчину, після чого вона зрозуміла, що потрапила в біду. Знаючи його минуле, почала бігти, але зловмисник наздогнав її та збив із ніг.
Він відтягнув дівчину на узбіччя, де згвалтував. Після чого залишив місце злочину. Згодом дівчина повернулася додому.
Наразі розпочате кримінальне провадження. Гвалтівника затримали. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.
ПІД ЧАС БІЙКИ ЧОЛОВІКУ ПОЛАМАЛИ ОБИДВІ РУКИ
Особисті неприязні відносини стали причиною конфлікту між чоловіками у селі Кам’янка Новоград-Волинського району, що призвели до бійки, у ході якої один із мешканців села отримав переломи обох рук та численні забої голови та тулуба.
Так, 30 травня, близько 16 години, раніше судимий мешканець села разом із невстановленою особою, перебуваючи поблизу будинку односельця, на грунті особистих неприязних відносин спричинив вищевказані тілесні ушкодження потерпілому, бивши його руками та ногами. Після бійки його доставили до травматологічного відділення лікарні.
НА ПІШОХІДНОМУ ПЕРЕХОДІ ЧОЛОВІКА ЗБИВ АВТОМОБІЛЬ
26 травня, о 22 годині 30 хвилин, у Новограді-Волинському сталася дорожньо-транспортна пригода, в якій постраждав пішохід.
Так, водій автомобіля «AUDI 100», рухаючись у напрямку центру міста по вулиці Житомирській, на пішохідному переході перехрестя вулиць Житомирська та Леваневського, здійснив наїзд на пішохода, який перетинав дорогу.
Унаслідок ДТП чоловік отримав тілесні ушкодження та був доставлений до місцевої лікарні для надання медичної допомоги.
Новоград-Волинський відділ поліції за даним фактом розпочав кримінальне провадження.
У РАЙОНІ ПЕРЕВЕРНУВСЯ АВТОМОБІЛЬ: ВОДІЙ ТА ПАСАЖИР — У РЕАНІМАЦІЇ
28 травня, о 17:45, у чергову частину Новоград-Волинського ВП надійшло телефонне повідомлення зі станції швидкої допомоги про те, що між с.Ярунь та с.Груд Новоград-Волинського району сталася ДТП.
У ході перевірки встановлено, що 28.05.2017 року, близько 17:40, між с.Ярунь та с.Груд, за 300 м від с.Груд, громадянин, керуючи автомобілем «Skoda Superb» у напрямку с.Ярунь, не вибравши безпечної швидкості, не справившись із керуванням, виїхав за межі проїжджої частини, де перекинувся. Отримали тілесні ушкодження водій та пасажир, які доставлені до реанімаційного відділення Новоград-ВолинськогоТМО.
ГОРЕ-МАТІР ДО СМЕРТІ ПОБИЛА ПІВМІСЯЧНУ ДИТИНУ
Жінка не могла заспокоїти дитину і почала її бити. Дитині було півмісяця, коли вона померла від перелому кісток черепа з ушкодженням головного мозку. У четвер, 25 травня, жінку затримали правоохоронці.
Про це повідомила керівник відділу комунікацій Головного управління Нацполіції в Житомирській області Алла Ващенко. Інцидент стався у с.Паволоч Попільнянського району.
26-річна місцева мешканка до смерті забила руками свою дитину. За висновком судово-медичної експертизи, причиною смерті дитини став перелом кісток черепа з ушкодженням головного мозку.
«Жінка зізналася, що декілька разів вдарила сина рукою, коли не змогла заспокоїти», — повідомляють поліцейські.
Тепер їй загрожує позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне ув’язнення.
За матеріалами 04141.com.ua

19-РІЧНА ДІВЧИНА ЗАГИНУЛА ПІД КОЛЕСАМИ «ІVECO»
Уранці 20 травня на трасі «Київ-Чоп» водій автомобіля «Іveco» наїхав на 19-річну жительку Пулинського району, котра загинула на місці події. Про це повідомляє прес-служба головного управління Нацполіції в Житомирській області.
«Дорожньо-транспортна пригода сталася 20 травня, близько 7:40, на 196-му км автодороги «Київ-Чоп», поблизу с.Улашанівка Пулинського району. За попередньою інформацією, водій автомобіля «Іveco», 35-річний житель міста Житомира, рухаючись у напрямку обласного центру, вчинив наїзд на пішохода, який перетинав проїжджу частину дороги поза межами пішохідного переходу. У результаті ДТП пішохід, 19-річна жителька Пулинського району, загинула на місці події. На місці події працювали слідчо-оперативні групи Пулинського відділення поліції та ГУНП, патрульна поліція», — йдеться у повідомленні.
Триває з’ясування причин та обставин ДТП.
Житомир.info

КУПАЛЬНИЙ СЕЗОН СТАРТУЄ — НЕБЕЗПЕКА НА ВОДІ ВЖЕ ЧАТУЄ!
Протягом купального сезону 2016 року на водних об’єктах Житомирщини загинуло 15 осіб, серед яких — 1 дитина. Цього року, напередодні початку купального сезону, вже зафіксовано 1 випадок загибелі на воді. Трагедія сталася в с.Пряжів Житомирського району. Там із річки Гуйва вилучили тіло чоловіка 1998 року народження.
Хочеться звернутися до батьків! Необхідно пояснювати дітям прості правила безпечної поведінки. Можливо, ті знання, які ви дасте своїй дитині, в майбутньому врятують комусь життя.
УДСНС у Житомирській області

ІЗ ПОЧАТКУ РОКУ В РАЙОНІ НА ПОЖЕЖАХ ЗАГИНУЛО ДВІ ОСОБИ
У 2017 році на території міста Новограда-Волинського та Новоград-Волинського району сталося 64 пожежі, на яких загинули дві особи та одна — травмована через необережне поводження з вогнем.
Серед основних причин, що призвели до пожеж, — необережність при поводженні з вогнем (20 випадків); несправність пічного опалення (19 випадків); порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації електромереж та електроприладів (16 випадків); підпали (3 випадки).
Аби убезпечити свою оселю від пожеж, дослухайтеся до порад із питань пожежної безпеки:

  • не куріть в оселі, куріння в нетверезому стані — основна причина пожеж із трагічними наслідками;

  • не залишайте дітей у домівках без нагляду дорослих;

  • не вмикайте електричних приладів, що іскрять та перегріваються;

  • не користуйтеся піччю, в якій утворилися тріщини;

  • не слід палити груби та печі з незакритою топкою, а дерев’яну підлогу перед піччю захистіть металевим листом;

  • не використовуйте для обігріву приміщення саморобні обігрівачі, газові плити, несправні електрокаміни.


Новоград-Волинський МРВ УДСНС України у Житомирській області

НА ЖИТОМИРЩИНІ ПРОДОВЖУЄ ЗРОСТАТИ КІЛЬКІСТЬ ПОЖЕЖ
Всього з початку поточного року службою Цивільного захисту по лінії «101» отримано 2112 повідомлень про виникнення подій різного характеру на території області. Наслідки надзвичайних подій та ситуацій призвели до загибелі 223 осіб, що на 2% менше кількості загиблих, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року (2016 рік — 227 осіб).
На жаль, рятувальникам доводиться фіксувати ріст кількості пожеж та загиблих людей на них. За 2017 рік на території області вже ліквідовано 1090 (!) загорянь, на яких загинуло 62 особи. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість пожеж — більше на 31% (847), кількість загиблих — більше на 18 осіб (у 2016 році загинуло 44 особи).
Серед останніх трагічних випадків загибелі на пожежі — загоряння в с.Рижани Хорошівського району. Там загорілася дерев’яна літня кухня. Під час гасіння пожежі бійці ДСНС виявили тіло 83-річної власниці будівлі без ознак життя. Попередня причина пожежі — необережне поводження з вогнем.
УДСНС України у Житомирській області