«Авангард» презентував нову форму. І поступився «Фортуні»…

«Авангард» презентував нову форму. І поступився «Фортуні»…

У 4-му турі чемпіонату області з футболу «Авангард» гостював у Андрушівці й поступився тамтешній «Фортуні» з рахунком 1:2.
Вже на 10-ій хвилині Я.Намчук реалізував пенальті, й «Авангард» повів у рахунку. Маючи декілька перспективних нагод закріпити свою перевагу, новоградці ними не скористалися. За що й поплатилися у другій половині гри, коли пропустили два голи. Спочатку — після кутового, трохи згодом — після флангового прострілу. «Авангард» мав можливість уникнути поразки, але «Фортуні» підфортунило — від голу її вберегла поперечина домашніх воріт.
Відзначимо, що напередодні гри «Авангард» отримав два комплекти футбольної форми італійського бренду «GIVOVA». За візерунком на футболках, форма схожа на традиційну екіпіровку хорватської національної команди, якій багато хто з українських уболівальників симпатизує під час великих футбольних форумів. Водночас нагадаємо, що історичні кольори «Авангарду» — червоно-сині. Нині ж домашній комплект має червоний візерунок, гостьовий — блакитний.
Будемо сподіватися, що перша поразка у новій формі — на фарт, як стверджує ще одна давня футбольна традиція.
У вищій лізі того дня відбулися ще три матчі: СК «Коростень» — «Будівельник» (Гранітне) — 3:2; «Полісся» (Ставки) — «МАЛ» (Коростень) — 0:1; ФК «Бердичів» — «Полісся» (Городниця) — 1:4.
У першості Житомирської області «Звягель-2» вдома поступився «Зорі-Енергії» (Романів) — 0:2. Натомість «Авангард-2» розжився першими трьома очками, вигравши у гостях у «Зорі» із Врублівки — 3:1.
Продовжують перемагати ветерани «Авангарду». У 5-му турі вони в гостях завдали поразки з рахунком 2:1 команді «Еней» (Романів). Після п’яти турів ветерани мають 100% очок, з чим ми їх і вітаємо!
Олег БРЮХАНОВ