Обговорили тарифи на послуги з технічного обслуговування пасажирських ліфтів

Відбулися громадські обговорення проекту рішення виконавчого комітету міської ради «Про встановлення тарифів на послуги з технічного обслуговування пасажирських ліфтів».
У місті Новограді-Волинському є в наявності 80 пасажирських ліфтів. Попередньо тариф на послуги з технічного обслуговування та ремонту пасажирських ліфтів переглядався у 2014 році. Тоді ж рішенням виконавчого комітету від 23.09.14 р. №246 для виробничої приватної фірми «Житомирліфт-1», на балансі якої знаходиться ліфтове господарство міста, було встановлено тарифи в розмірі 0,33 грн. за 1 кв. м загальної площі за місяць у будинках, обладнаних ліфтами, крім перших поверхів.
Враховуючи звернення директора ВПФ «Житомирліфт-1» про перегляд тарифів, із метою приведення їх до розміру економічно обгрунтованих витрат на послуги з технічного обслуговування і ремонту пасажирських ліфтів та згідно з проведеними розрахунками, на громадські обговорення було винесено питання про підняття розміру тарифу до 0,55 грн. за 1 кв.м.
Під час обговорення жи­те­лями, квартири яких розта­шовані на других поверхах бага­топоверхівок, піднімалося питання про відмову від такої послуги, оскільки більшість із них не користуються ліфтом. Однак, згідно з Постановою КМУ від 01.06.2011 р. №869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги», не платять за ліфт лише жителі першого поверху. До того ж, із такою позицією не погоджуються власники квартир на поверхах, що знаходяться вище.
Також були нарікання на якість технічного стану ліфтів.
Відповідний проект рішення розміщено на офіційному сайті Новоград-Волинської міської ради у рубриці «Нормативна база — Проекти рішень виконавчого комітету» та включено до порядку денного чергового засідання виконавчого комітету міської ради.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради