Зловживань із боку працівників департаменту праці та соціального захисту населення не виявлено

Відповідно до листа Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області №06-04-17/349 від 10.11.2016 року, в департаменті праці та соціального захисту населення з 21.11.2016 року по 08.02.2017 року тривала ревізія законності призначення, нарахування та виплати всіх видів соціальної допомоги, пільг, субсидій та інших виплат, що здійснюються за рахунок коштів державного та місцевого бюджетів за період із 01.01.2014 по 31.10.2016 року. У зв’язку з наданням заявниками недостовірних даних про доходи та майновий стан, ревізією виявлені переплати державних соціальних допомог, пільг та субсидій.
Враховуючи, що одержувачі державних соціальних допомог не повідомляли департамент праці та соціального захисту населення про зміну обставин, що впливали на їх право щодо отримання вищезазначеної допомоги, ревізією виявлені порушення, які на даний час усуваються.
Зловживань із боку працівників департаменту праці та соціального захисту населення Новоград-Волинської міської ради не виявлено.
Надміру призначені кошти державних допомог у даний час відшкодовуються за рахунок винних осіб, які подали недостовірні дані та не повідомили про обставини, що впливали на призначення допомоги.
Слід пам’ятати, що кожен заявник, подаючи заяву на отримання того чи іншого виду державної соціальної допомоги, несе персональну відповідальність за інформацію, подану в заяві та декларації, яку засвідчує своїм особистим підписом.
Л.ХРУЩ, директор департаменту праці та соціального захисту населення міської ради