«Година смерті» — під Будинком рад

«Година смерті» — під Будинком рад

До всеукраїнської акції на підтримку медичної реформи, що нині обговорюється у Верховній Раді, долучилися і в Новограді-Волинському.
6 червня близько десятка небайдужих, разом із депутатом міської ради Сергієм Хапчуком, зібралися на площі біля Будинку рад, щоб акцентувати увагу влади і громадськості на необхідності медичної реформи в Україні.
Статистика, яку демонстрували учасники акції, стверджує, що кожної години в Україні помирає 67 людей. Проти такого стану речей відбувся, так званий, лежачий протест — активісти лягли на площу, вкрившись простирадлами. «Скільки ще ми будемо гинути без кваліфікованої медичної системи?» — одне з головних запитань від учасників до влади всіх рівнів.
Акція привернула увагу перехожих, які зупинялися й обговорювали проблеми галузі медицини в Україні.
Практично в цей час у великій залі Будинку рад розпочалася розширена апаратна нарада, яку проводив міський голова. Традиційно для таких випадків, Віктор Весельський виголосив вступну промову, де кількома фразами висловив своє ставлення до акції.
«Кожен має право мати право. Тобто, мати власну думку і висловлювати свою позицію. Хтось це робить лежачи. Головне, аби не застудилися. Якщо вже на те пішло, то лежати треба перед міністерством або під Верховною Радою», — в такому ключі прокоментував подію Віктор Весельський.
На сторінці об’єднання «Самопоміч — Новоград-Волинський» у Фейсбук — своя реакція на позицію влади.
«Дивно, що безпосередньо медичні працівники проігнорували роботу активістів. Очевидно, їх все влаштовує. Те саме можна сказати і про можновладців, котрі поставили в пріоритет провести чергову нараду, ніж підтримати всеукраїнський рух. Враховуючи, що новоград-волинський міський голова — лікар за професією, його байдужість викликає подив та запитання», — йдеться в інформаційному повідомленні.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Сергія ЩУРУКА