Нові подробиці вбивства на «Дружбі»: брат убитого не згоден із офіційною версією подій

1 травня у мікрорайоні «Дружба», в лісосмузі, було виявлено тіло жителя Новограда-Волинського із видимими тілесними ушкодженнями. Інформація про вбивство, із посиланням на матеріали відділу комунікації поліції в Житомирській області, невдовзі з’явилася на новинному сайті міста Новограда-Волинського 04141.com.ua.
Повідомлялося, зокрема, що загиблий незадовго до інциденту, що призвів до його смерті, побував у Новоград-Волинському відділі поліції, де відносно нього та чоловіків, котрі були з ним у одній компанії, були оформлені адміністративні матеріали за ст.185 (чоловіки, нібито, проявили непокору працівникам поліції, коли ті складали адмінпротокол на водія транспортного засобу за керування у стані алкогольного сп’яніння).
Як повідомлялося, після встановлення осіб та обставин подій, усіх відпустили по домівках. Але 37-річний чоловік невдовзі зустрів ще двох осіб — братів, котрі тієї ж ночі його вбили.
— За наявною інформацією, підозрювані спокусились на майно загиблого і вирішили його вбити, — розповів начальник Управління карного розшуку ГУНП Житомирщини Віктор Бугира. — У чоловіка при собі була певна сума грошей та банківська картка, на якій, як сподівались брати, є кошти.
Відтак чоловіка просто силоміць затягли до лісопосадки, неподалік місця висадки з таксі, і жорстоко побили, завдавши смертельних поранень. Події відбувались уночі 30 квітня.
Згодом молодики спробували зняти кошти з банківської картки вбитого, але не зуміли підібрати пін-код. Чужий мобільний відразу продали, а гроші потратили на випивку.
— Обидва брати раніше уже притягувалися до кримінальної відповідальності, 21-річний — за вчинення розбою, а 37-річний — за крадіжки з проникненням до осель, — продовжує Віктор Бугира. — Їх було затримано та взято під варту.
Чоловікам, відповідно до законодавства (п.6 ч.2 ст.115 (Умисне убивство) ККУ) загрожує позбавлення волі на термін від 10 до 15 років або довічне ув’язнення.
Така інформація з’явилася, так би мовити, по гарячих слідах.
Втім, родичі загиблого не погоджуються із версією подій, викладеною поліцією. Цими днями до редакції «Звягеля» звернувся брат убитого В.В.Ориховський. Ось що він розповів:
«Я, Ориховський Віталій Владиславович, звертаюсь до вас із приводу опублікованого матеріалу «Якби зупинився вчасно, то зараз був би живий: подробиці вбивства на «Дружбі», надрукованого у №18 від 05.05.17 р.
Хочу виправити хибні дані відділу комунікації поліції в Житомирській області стосовно вбивства мого брата Ориховського Ігоря Владиславовича. З невідомих мені причин, поліція подала дані, що вбивць було двоє, хоча, насправді їх було троє. Третій — зараз по справі проходить чомусь свідком, а не співучасником. Як може людина, яка викидала ніж та ховала тіло мого брата, бути свідком? Зі своїми «напарниками» перевіряв картку «Привату», що належала вбитому? А потім, після скоєння злочину, втрьох на пограбовані кишенькові гроші до ранку пиячили.
Насправді ці двоє братів-убивць не були знайомі з моїм братом, і застілля вдома в них не було. Бо домом назвати те помешкання-притон важко. Мій брат був знайомий із третім, який і навів цих двох братів-покидьків на нього.
Р.S. Якби цей третій не сказав братам-убивцям, що у мого брата є знайомі в поліції, то вони б його не вбили, а тільки пограбували. А оскільки вони недавно звільнилися з в’язниці за законом Савченко і злякались нового терміну за пограбування і побиття, то вирішили вбити і сховати тіло.
Інформація, надана мною, була взята за участі в деяких слідчих діях та зі слів третього співучасника. З причини ведення слідства, прізвища та ім’я не вказую.

Брат вбитого Ориховський В.В.»

Зі свого боку газета «Звягель» направила інформаційний запит у міськвідділ поліції, аби отримати офіційний коментар щодо фактів, викладених у зверненні брата вбитого, а також — щодо ходу розслідування злочину.
Власна інформація