Не будь, як Віктор Кашшаї!

Справа «улюбленця» українських уболівальників — угорського арбітра Віктора Кашшаї, який не побачив гол у матчі Євро-2012 між збірними України та Англії, позбавивши таким чином українську команду шансів на продовження боротьби, — на жаль, процвітає. Внаслідок суддівської неуважності у грі 6-го туру чемпіонату Житомирської області з футболу, «Авангард» набрав лише одне очко, хоча заслужив повноцінні три.
Мова йде про епізод, що трапився у першому таймі. М’яч, зрикошетивши об поперечину, вдарився об газон уже за лінією воріт ФК «Бердичів», і це побачили гравці обох команд та вболівальники на трибунах. Надто — ті, хто перебував на трибунах поблизу епізоду. Не побачили голу тільки головний арбітр та його асистент…
Гра так і завершилася нульовою нічиєю, хоча «Авангард» мав удосталь моментів, аби ще раз відправити м’яч у гостьові ворота. Тож, нині «Авангард» має в активі два очки за дві нічиї — із ФК «Бердичів» та СК «Коростень». Перемогу над командою «Танкіст» було анульовано федерацією, оскільки «Танкіст» знявся із розіграшу чемпіонату.
Того ж дня, у суботу, 10 червня, відбулося цікаве й результативне протистояння у рамках першого матчу півфіналу кубку області. Городницьке «Полісся» вдома з рахунком 1:3 поступилося новоградському «Звягелю». У другому півфіналі СК «Коростень» здолав «Полісся» (Ставки) — 1:0.
Відзначимо також нічиї дублюючих команд, що виступають у першості області: «Авангард-2» — «Оріон» (Нова Борова) — 0:0; «Дангард» (Тетерівка) — «Звягель-2» — 3:3.
Олег БРЮХАНОВ