За крок до Європи!

За крок до Європи!

Вихованець Новоград-Волинської міської ДЮСШ Олексій Плісак із 16 по 29 травня пройшов навчально-тренувальний збір у Харкові у складі національної збірної команди України з боксу. На збір, що передував чемпіонату Європи серед юнаків, були викликані найсильніші юні боксери України 2003-2004 р.н.
Підсумком виснажливих тренувань став Міжнародний турнір пам’яті Заслуженого майстра спорту СРСР А.М.Кліманова, в якому також взяли участь представники Грузії, Молдови, Білорусі.
Здобувши перемоги над спортсменами із Хмельницької та Київської областей, Олексій у ваговій категорії 57 кг вийшов у фінал, де в напруженому бою з рахунком 5:0 переміг представника Харківщини.
Цим успіхом Олексій Плісак зробив упевнений крок до участі в чемпіонаті Європи. В подальшому у юного спортсмена — ще один тренувальний збір (у липні в м.Надвірне Івано-Франківської області).
Президент федерації боксу Новограда-Волинського Леонід Плісак зазначив, що для підготовки боксера рівня чемпіонату України потрібно понад 5 років. А для участі у всеукраїнських турнірах та навчально-тренувальних зборах потрібно в рік понад 110 тисяч фінансових витрат на одного боксера. Оскільки з місцевого бюджету кошти виділяються тільки на 2 чемпіонати області на навчальний рік (чого вкрай недостатньо), тому для розвитку боксу в міській ДЮСШ потрібно понад 350 тис. грн. на навчальний рік, три тренувальні збори та участь у всеукраїнських, міжнародних турнірах та в чемпіонатах України.
О.НАГОРНЮК, тренер-викладач ДЮСШ
Фото автора