Подарунок «Лесі» до професійного свята — нова дільниця!

Подарунок «Лесі» до професійного свята — нова дільниця!

ДЕНЬ ЛЕГКОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ НА ШВЕЙНІЙ ФАБРИЦІ ВІДЗНАЧИЛИ З ЧЕРГОВИМ ЗДОБУТКОМ
Усе, що обіцяє керівництво швейної фабрики «Леся», вони втілюють у життя: сучасний ремонт на підприємстві та європейський фасад, відкриття реконструйованої їдальні з гарячим харчуванням, нове швейне обладнання, збільшення штату працівників, одна з найвищих зарплат у місті, премії та екскурсії для кращих спеціалістів (у тому числі — закордонні), корпоративні свята, відкриття магазину власної продукції. І, що цікаво, яких би висот не досягав потужний оновлений колектив, — ніхто не збирається зупинятися на досягнутому. Це є характерна риса підприємства, на чолі з власником Миколою Сиченком, котрий вдихнув у підприємство друге життя. Лише декілька років вони впевнено працюють разом, а їх солідним напрацюванням та яскравій перспективі багато хто з місцевих підприємств уже може щиро позаздрити.

9 червня, у переддень професійного свята — Дня легкої промисловості України — колектив швейної фабрики «Леся» урочисто відзначив досягнення нової цілі. Цього дня урочисто відкрили дільницю волого-теплової обробки продукції (ВТО). І це вкотре було щиро, піднесено — для людей.
Дієвість, сучасний підхід до роботи і креативність гармонійно поєдналися у спільній роботі власника фабрики Миколи Сиченка, директора Тетяни Кондратюк, адміністрації, менеджерів, робітників. Про це, зокрема, зазначив у своїй вітальній промові міський голова Віктор Весельський, вручивши керівництву привітальні листи, подяку за створення нових робочих місць та внесок у розбудову міста, а також — грошову премію з нагоди професійного свята, за яку одноголосно проголосували депутати міської ради:
— Пригадую, як рік тому Микола Вікторович розповідав про намір збудувати нове приміщення, і ось — це відбулося! Пишаємося тим, що ваш колектив щороку отримує відзнаку «Гордість міста» — це є свідченням того, що влада з повагою і шаною ставиться до вашої плідної роботи. Раді тому, що ви співпрацюєте з інвесторами, що успішно розбудовуєте підприємство, інвестуєте кошти у розвиток міста. Торік ми були свідками відкриття нового магазину, а зараз бачимо, що ваша якісна продукція користується попитом не лише у містян, а й у сусідів.
У приміщенні, в якому відкривали нову дільницю, ще пахло свіжою фарбою, виблискувала вимита перед зустріччю гостей підлога, привертали увагу просторі світлі приміщення та сучасний інтер’єр новобудови. Щойно переступаєш поріг фабрики — тебе охоплює відчуття, ніби ти вже у Європі. Хоч загалом Україна, на жаль, йде у нову перспективу не так швидко, як фабрика «Леся».
Серед того, що вражає найбільше, — атмосфера у колективі: якщо робота, — працюють усі, якщо свято, — його відчуває кожен працівник. Те, що одразу кидається в очі, — люди усміхнені і впевнені у завтрашньому дні, вірять у краще. Власника зустрічали найгучнішими оплесками:
— Ми з вами завершили будівництво першої черги нашого глобального проекту оновлення фабрики, — привітав колектив Микола Сиченко. — Як бачите, нові корпуси відповідають усім вимогам сучасності: вони більш екологічні, естетичні, комфортні. Найближчим часом розпочнемо будівництво нового великого приміщення такої ж високої якості.
У новому приміщенні планують збудувати додаткову виробничу лінію, а на новозбудованій дільниці ВТО з часом збираються відкрити спортзал для працівників фабрики. Унікальність її — у тому, що тут усе автоматизовано: у трирівневому складі продукція переміщатиметься поверхами за допомогою автоматики.
— Коли я вперше побачила Миколу Вікторовича, то одразу його полюбила, — усміхається Майя Костеченко, перший директор фабрики «Леся». — Красивий, енергійний, завзятий фахівець своєї справи — фабриці з власником дуже пощастило. Я бажаю усім вам миру і злагоди, успіхів на благо України!
Нещодавно делегація фабрики побувала з робочим візитом у Тунісі, де розміщене одне з виробництв фірми німецьких партнерів «Ляйневебер». «І знаєте, які висновки ми зробили? — запитав власник. — Що ми — найкращі!» Ці слова велелюдний колектив зустрів гучними оплесками. Як і своє професійне свято, бо свята тут уміють відзначати (про це ми неодноразово писали у «Звягелі»). Керівництво пояснює це зрозуміло: працівники повинні відчувати, що їх роботу цінують, дбають про покращання умов.
До речі, тут турбуються не лише про нинішніх працівників, а й часто запрошують на святкування здобутків ветеранів легкої промисловості. Тож місцевим підприємствам є з кого брати гарний приклад. Тим паче, що невдовзі штат працівників на «Лесі» збираються збільшити удвічі — на 450 додаткових робочих місць.
Юлія КЛИМЧУК
Фото Сергія ЩУРУКА