ПЛАВАННЯ – ЗАПОРУКА ЗДОРОВ’Я

ПЛАВАННЯ – ЗАПОРУКА ЗДОРОВ’Я

На сьогодні в Україні спостерігається стійка тенденція до зниження рівня здоров’я населення, зокрема підростаючого покоління. Завдяки впровадженню здорового способу життя, що передбачає оптимальну рухову активність в процесі позашкільної освіти дітей та молоді в дитячо – юнацькому клубі фізичної підготовки управління освіти і науки міської ради (директор Кащук М.В.) створені належні умови для систематичної організованої рухової активності кожного вихованця заради зміцнення здоров’я з урахуванням його інтересів, побажань, здібностей та індивідуальних особливостей.
Відповідно до рішень виконавчого комітету №326 від 10.09.2008 року, двадцятої сесії міської ради від 11.09.2008 року №390 в цьому навчальному році у дитячо-юнацькому клубі фізичної підготовки з метою формування навичок здорового способу життя, повноцінного фізичного і духовного розвитку дітей відкрито з 1 жовтня 2008 року новий гурток з плавання. Заняття гуртка з плавання проходять на базі спортивного комплексу у плавальному басейні промислово–економічного технікуму щодня, крім неділі. Досвідченим керівником гуртка є Шульгін Валерій Іванович, стаж роботи в цій сфері діяльності 30 років.
З метою зміцнення здоров’я, гармонії духу і тіла, навчання дітей плаванню, заняття в басейні проходять за двома напрямками: фізкультурно-оздоровчий (навчальний) і спортивний, згідно з розробленим графіком, що забезпечує доступність, індивідуальний підхід до кожного. Комплектація груп для навчального відділення проходить щомісяця з числа учнів 3-4 класів загальноосвітніх навчальних закладів. У період з листопада по січень практичні тренувальні заняття пройшли учні ЗОШ №2, №3, №5, №6, №9 та спеціалізованої школи №4, а це — 72 дітей щотижня. На сьогодні більше 200 дітей пройшли курс навчання плавання, з них 185 — навчились плавати або триматись на воді. За результатами тестування загальної фізичної підготовки, спортивних навичок з плавання проводиться відбір дітей різного шкільного віку на спортивне відділення. Крім того, всі бажаючі, а це — учнівська і студентська молодь, мають змогу відвідувати абонентні групи з плавання у спортивному комплексі технікуму (завідувач Савчук В.К.). Для надання медичних послуг дітям, а саме, в разі потреби — невідкладної медичної допомоги, у басейні завжди знаходиться медичний працівник, який здійснює медичний нагляд за станом здоров’я дітей і працівників, дотриманням санітарно-гігієнічного режиму, створенням безпечних умов занять.
Щодня в басейні багато відвідувачів з числа жителів і гостей міста Новограда-Волинського і району. Радує той факт, що все частіше можна побачити батьків зі своїми дітьми. Адже активно провести дозвілля разом зі своїми дітьми, поспілкуватись і, звичайно, оздоровитись — важливі компоненти виховного потенціалу сім’ї.
Шановні батьки! Потурбуйтесь про власних дітей, побільше практикуйте спільне відвідування місць розваг і відпочинку, прогулянки, ігри, заняття спортом, зокрема відвідування басейну. Власний приклад та батьківська любов, взаєморозуміння та розширення кола спілкування – те, що діти чекають завжди від вас.
В.НАЙДЮК, спеціаліст управління освіти і науки Новоград-Волинської міської ради