Хроніка 25/2017

Хроніка 25/2017

ІЗ ПОЧАТКУ РОКУ НА ТЕРИТОРІЇ МІСТА І РАЙОНУ БУЛО ВИЯВЛЕНО 102 ВИБУХОНЕБЕЗПЕЧНИХ ПРЕДМЕТИ
Всі знайдені вибухонебезпечні предмети (часів Другої світової війни) були вивезені на полігон та знищені групою піротехнічних робіт. Новоград-Волинський міськрайонний відділ УДСНС України у Житомирській області нагадує, що при виявленні вибухонебезпечних предметів забороняється:

  • перекладати, перекочувати їх з одного місця на інше;

  • збирати та зберігати їх, нагрівати та ударяти;

  • намагатися розряджати та розбирати їх;

  • виготовляти різні предмети з них;

  • використовувати заряди для розведення вогню та освітлення;

  • переносити у приміщення, закопувати в землю, кидати в колодязь чи річку.


Виявивши вибухонебезпечні предмети, потрібно вжити заходів для позначення й огородження місця знахідки, а також — охорони на місці виявлення. Негайно особисто чи за телефоном повідомити про це сільську раду, відділ поліції, рятувальників, дирекцію підприємства, колгоспу, школи, домоуправління тощо. Будьте обережні при виявленні вибухонебезпечних предметів. Тільки найсуворіше дотримання правил безпеки може виключити випадки підриву.
\"Хроніка
О.РАФАЛЬСЬКИЙ, начальник Новоград-Волинського міськрайонного відділу Управління ДСНС України у Житомирській області, підполковник служби цивільного захисту

ЗАТРИМАНО КЕРІВНИКА РАЙВІДДІЛУ ДЕРЖГЕОКАДАСТРУ НА ХАБАРІ В СУМІ 6600 ДОЛАРІВ
Прокуратура Житомирської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом вимагання неправомірної вигоди керівником райвідділу Держгеокадастру Житомирської області, за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 КК України.
У четвер, 15 червня, за результатами спільних зусиль прокуратури області, Управління захисту економіки в Житомирській області та Головного управління Нацполіції в області, в одному з райцентрів області затримано начальника районного відділу Держгеокадастру Житомирської області під час одержання ним неправомірної вигоди.
У ході досудового розслідування встановлено, що посадовець вимагав у жителя району грошову винагороду в розмірі 6600 доларів США за позитивне вирішення питання щодо погодження відведення земельних ділянок сільськогосподарського призначення.
Зловмисник був затриманий «на гарячому» під час одержання першої частини неправомірної вигоди на суму 3300 доларів США. Неправомірну вигоду вилучено.
Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, із конфіскацією майна.
Прес-служба прокуратури Житомирської області

ПОНІНКІВСЬКА ФАБРИКА ЗНОВУ ЗАБРУДНИЛА РІЧКИ ЖИТОМИРЩИНИ, А КЕРІВНИК ОЧИСНИХ СПОРУД ПОКІНЧИВ ЖИТТЯ САМОГУБСТВОМ
Народний депутат України Володимир Литвин на своїй сторінці у Фейсбуці написав сенсаційну інформацію про те, що після зустрічі на високому рівні, де вирішувалася доля забруднених річок Случ та Хомора, які тривалий час отруювала Понінківська картонно-паперова фабрика, це підприємство знов у вівторок зробило викид у Хомору.
Крім того, він повідомив ще одну шокуючу інформацію: про самогубство співробітника зазначеного підприємства, який відповідав за очисні споруди.
«У вівторок у Першотравенську, на березі річки Случ, раділи, що викиди з Понінківської картонно-паперової фабрики припинилися, обговорювали із селищним головою, що потрібно зробити надалі, але сьогодні вночі знову відбувся великий викид нечистот із очисних споруд фабрики. І це після того, коли через моє волання з приводу цієї катастрофи, Порошенко змусив двох губернаторів провести зустріч і вжити заходи для недопущення чогось подібного надалі. Врешті-решт був підписаний такий-сякий документ і на нього одразу ж наплювали.
При цьому зазначу, трапився трагічний випадок. За повідомленням голови Баранівської райдержадміністрації, покінчив життя самогубством керівник очисних споруд цієї фабрики. Можливо, цей випадок примусить наші «доблесні» правоохоронні органи зайнятися впритул власниками фабрики, яка зареєстрована в одній області, далеко від Хмельниччини, а її власники — в іншій області, також віддаленій від місця знаходження фабрики.
Зараз намагаюсь додзвонитися до Прем’єра і профільного міністра, які вже місяць не можуть дати відповідь на депутатські запити», — зазначив Володимир Литвин у повідомленні.
За матеріалами zhitomir.life

У РІЧЦІ СМОЛКА, ПОБЛИЗУ СЕЛА СУСЛИ, ВТОПИВСЯ ЧОЛОВІК
Трагедія сталася 19 червня. Мешканець Суслів Новоград-Волинського району неподалік від села випасав худобу та вирішив скупатися у річці Смолка. Під час купання чоловік потонув. Тіло потопельника виявив односельчанин, який дістав його з води. На місце події викликали швидку медичну допомогу, але медики лише констатували смерть чоловіка. Наразі всі обставини пригоди з’ясовує місцева поліція.
НА ЖИТОМИРЩИНІ СБУ ВИКРИЛА МЕХАНІЗМ ПОСТАЧАННЯ ФАЛЬСИФІКАТУ ВЕРШКОВОГО МАСЛА У ДИТСАДКИ ТА ЛІКАРНІ
Протиправне постачання до навчальних, лікувальних і санаторних установ Житомирщини суміші сполук на основі трансжирів невідомого походження під виглядом вершкового масла викрила Служба безпеки України під процесуальним керівництвом прокуратури.
Правоохоронці з’ясували, що одна із бізнес-структур стала переможцем відкритих торгів на поставку вершкового масла до садочків і шкіл двох районних центрів області, дитячої клінічної лікарні, будинку-інтернату, протитуберкульозних диспансера і санаторія.
Продукція постачалася через фірму-посередника, що власних потужностей для виробництва не має і закуповувала масло сумнівної якості у двох виробників на Рівненщині і Київщині.
За висновками експертів, вміст жирів тваринного походження у досліджених зразках псевдомасла, взятих із дванадцяти різних закладів, не перевищував 1%, що може зашкодити здоров’ю людей, особливо дітей. Відповідно до вимог ДСТУ, масло має бути виготовлено винятково із вершків чи коров’ячого молока.
Тривають слідчі дії у межах кримінального провадження для всебічного документування викритого механізму, який міг призвести до критичного стану із продовольчим забезпеченням уразливих категорій населення.
Перевіряється також можлива причетність до оборудок посадовців державних установ, які за своїми посадовими обов’язками повинні були контролювати постачання підрядником якісних продуктів, — повідомляє прес-центр СБ України.
У ДТП ЗАГИНУВ МАКЕДОНЕЦЬ
Чергова ДТП зі смертельними наслідками сталася на автотрасі «Київ-Чоп» за участю вантажівки «DAF», що перевернулася у кювет.
16 червня, близько 20 години 30 хвилин, на 219-му км автотраси «Київ-Чоп», неподалік с.Перемога Новоград-Волинського району, водій вантажівки «DAF», який рухався у напрямку міста Києва, не впорався з керуванням та з’їхав із дороги у кювет. Водій автомобіля, 58-річний громадянин Республіки Македонія, помер на місці події. Попередній діагноз — серцевий напад.
ОБІКРАЛИ БУДИНОК ПЕНСІОНЕРКИ
У с.Слобода Романівська Новоград-Волинського району невідомий обікрав пенсіонерку. Виявили крадіжку та звернулися до правоохоронців 19 червня. Крадіжку грошей із будинку літньої жінки поліцейським вдалося доволі швидко розкрити.
Як з’ясувалося, ще 17 червня, у період часу між 20 та 21 годиною, односельчанин шляхом підбору ключа проник до її оселі, звідки викрав 5200 гривень.
Наразі особу злочинця встановили. Триває досудове розслідування за ч.3 ст.185 КК України.
У «ЗЕЛЕНИХ» ВПІЙМАНО ЗЛОДІЯ
До поліції надійшла заява від мешканця Новограда-Волинського про те, що невідома особа викрала його мобільний телефон.
Поліцейськими у ході перевірки було встановлено, що крадіжку вчинено ще 29.05.2017 р. у квартирі по вулиці Рокоссовського у місті Новограді-Волинському, де злочинець викрав у потерпілого мобільний телефон марки «Huawei Y-3».
Особу злочинця встановили дільничні працівники поліції. Відносно, раніше судимого за майнові злочини, мешканця вказаної вулиці порушено кримінальне провадження.
У ГОРОДНИЦІ ГОЛОДНИЙ ГРАБІЖНИК ПОГРАБУВАВ ОДНОСЕЛЬЧАНИНА
Увечері 15 червня до Новоград-Волинського відділу поліції зателефонував 58-річний житель селища Городниці. Чоловік повідомив, що кілька хвилин тому застав у своєму будинку непроханого гостя. Той тримав у руках викрадений набір продуктів. Обидва чоловіки від несподіванки розгубилися, утім першим отямився «гість» і, відштовхнувши господаря, кинувся тікати.
На місце події виїхала слідчо-оперативна група, працівники якої з’ясували, що крадій скористався відсутністю власника будинку, зірвав із вхідних дверей навісний замок, понишпорив по кімнатах і врешті викрав 300 гривень, продукти харчування та дещо з особистих речей господаря.
Оперативники та дільничні інспектори поліції взялися прочісувати село. У результаті підозрюваного виявили в одній із хат-пусток, де той переховувався. При ньому й вилучили викрадені з будинку заявника речі.
За чинним кримінальним законодавством, подібні протиправні дії караються позбавленням волі строком від 4 до 8 років.
За матеріалами 04141.com.ua