ДОМА Й СТІНИ ДОПОМАГАЮТЬ

ДОМА Й СТІНИ ДОПОМАГАЮТЬ

На вершині п’єдесталу пошани — звягельчанка Ольга <br/>Бармак8 лютого Новоград-Волинський приймав традиційний щорічний всеукраїнський турнір із карате-до під назвою «IPPON». З кожним роком на запрошення до участі в цих змаганнях відгукується дедалі більше осередків карате, навіть із найбільш віддалених від Новограда-Волинського українських міст. Цього разу свої команди делегували клуби із Рівного, Житомира, Чернівців, Києва, Львова, Харкова. Разом із місцевими спортсменами зібралося понад дві сотні учасників.
Змагання пройшли впродовж одного дня на спортивній базі промислово-економічного технікуму. У рідних стінах більшість новоград-волинських спортсменів почували себе впевненіше й розкутіше. Не останню роль відіграла й підтримка вболівальників — переважно рідних та друзів учасників турніру.
У такій атмосфері звягельчани проявили свої найкращі бійцівські якості й здобули на команду аж 39 медалей, із них — 7 за перші місця. Переможно завершили змагання у своїх вікових та вагових категоріях Анастасія Ванжура (дві медалі), Дмитро Корнійчук, Артем Кухарчук, Олександр Романюк, Кирило Конончук і Ольга Бармак. Такий потужний виступ дозволив команді з Новограда-Волинського, укомплектованій спортсменами клубу «Січ» та вихованцями секцій карате ДЮСШ і КДЮСШ «Спартак», посісти почесне перше загальнокомандне місце з-поміж 9 команд.
Організатор змагань, головний тренер новоград-волинської команди Петро Корнійчук відзначив, що з кожним роком спортивний рівень цього турніру дедалі зростає. Клуби з інших міст України заздалегідь планують свій візит до Новограда-Волинського, ведуть цілеспрямовану підготовку спортсменів до цих змагань. До складів своїх команд включають не лише новачків у світі карате, а й кращих бійців різних вікових груп, переможців і призерів чемпіонатів України, інших міжнародних змагань. Як наслідок, дебютанти подібних змагань отримують нагоду збагатитися досвідом, відчути «порох» справжніх безкомпромісних поєдинків високого рівня. А фаворити — зайвий раз перевіряють свою готовність до більш відповідальних стартів.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Віктора ТИМОЩУКА