Олег Ляшко розповів житомирським лікарям про медичну реформу

Олег Ляшко розповів житомирським лікарям про медичну реформу

Поглянути на медичну реформу зсередини можна лише поспілкувавшись із лікарями, саме тому лідер Радикальної партії Олег Ляшко розпочав свій робочий тур по Україні з лікарень, завітавши в Житомирську обласну лікарню імені Гербачевського.
Олег Ляшко, мабуть, як ніхто у стінах українського Парламенту, розуміє, що здорова нація — запорука могутньої держави, а турбота про здоров’я кожного українця — обов’язок для тих політиків, які не на словах, а своєю плідною щоденною працею доводять власну ефективність. Як приклад, за ініціативою та безпосереднім сприянням житомирських депутатів від Радикальної партії Олега Ляшка, Житомирська обласна лікарня ім. Гербачевського має нове холодильне обладнання, нові вікна у палатах, відремонтовані корпуси, а головне — нове, дороговартісне, високотехнологічне обладнання для діагностики та раннього виявлення онкологічних та серцево-судинних захворювань: МРТ та КТ.
Окрім того, було придбано: комп’ютерне обладнання та оргтехніки — 50000 грн., систему зволоження кисню для блоку інтенсивної терапії — 50000 грн., холодильне обладнання для терапевтичного відділення — 42000 грн.
Під час візиту до лікарні і спілкування з колективом Олег Ляшко підкреслив, що поки влада робить все, щоб остаточно знищити медицину, Радикальна партія знаходить ресурси, щоб допомогти лікарням із ремонтом та закупівлею обладнання. Підтвердженням слів є той факт, що за ініціативи житомирських депутатів, обраних від партії Олега Ляшка, зокрема першого заступника голови облради Сергія Крамаренка, який призначений на цю посаду від Радикальної партії, на Житомирську обласну лікарню було «вибито» 57 млн. грн. з обласного бюджету.
Звертаючись до лікарів, Олег Ляшко зазначив: «Треба не закривати лікарні та ФАПи, а навпаки — відкривати, реорганізовувати, оснащувати їх сучасним обладнанням для того, щоб кожен українець отримував кваліфіковану медичну допомогу».
Олег Ляшко оглянув закуплене обладнання та поспілкувався з лікарями, адже це люди, які, завдяки своєму професіоналізму, золотим рукам і щоденній клопіткій праці, пробуджують волю пацієнтів до життя та допомагають подолати хвороби й повернутися до рідних, близьких, до улюбленої справи. За це їм — низький уклін.
Звісно, сьогодні працівники галузі охорони здоров’я мають чимало запитань щодо медичної реформи, які наперебій озвучували лідеру опозиційної фракції в Парламенті. Позиція Олега Ляшка на тему реформи проста й зрозуміла — провести справжню реформу: для лікарів, працівників закладів охорони здоров’я й пацієнтів. Не пілотні проекти для відмивання коштів, а справжні реформи, які дозволять реалізувати конституційні права та соціальні гарантії українців.
На жаль, Олег Ляшко вимушений був констатувати, що станом на сьогодні медична реформа робиться не для українців, а на виконання меморандуму з МВФ.
Так, політик був неабияк здивований тим, що самі медпрацівники не знають про нововведення в медичній сфері, тому розтлумачив лікарям основні засади урядових ініціатив.
«Медична реформа призведе до одного — скорочення чисельності людей, які матимуть право на отримання медичної допомоги. Уряд хоче легалізувати оплату за медичні послуги під приводом того, що в бюджеті немає коштів. Тобто, перекласти все на українців. У результаті, ця реформа фактично ліквідовує статтю №49 Конституції України, де говориться про те, що в державних медзакладах допомога надається безкоштовно», — пояснив Ляшко.
Народний депутат не задоволений і тим, що Уряд досі не повідомив українцям перелік медичних послуг, які будуть платними.
«Відомо те, що перелік платних послуг встановлюватиме Кабінет Міністрів власним рішенням. Наприклад, зеленкою намазати — безкоштовно, а йодом — вже за гроші. Виникає й інше питання: які ставки оплати встановить Кабінет Міністрів? Може, такі, як за газ, коли з українців здирають по 7 тисяч гривень за тисячу кубів, а реальна його ціна — 2,5 тисячі?», — наголосив лідер РПЛ.
Також Олег Ляшко вручив грамоти та подяки від Радикальної партії кращим працівникам медзакладу й пообіцяв усіма силами «проштовхувати» в Парламенті медичну реформу, яка б відповідала гаслу: «Для людей!».
Повертаючись до теми медичної реформи, слід відзначити, що право на безкоштовні ліки, перелік яких затверджено Міністерством охорони здоров’я України, згідно з урядовою програмою «Доступні ліки», приватні аптеки м. Житомир вперто ігнорують. У цьому Олег Ляшко переконався, відвідавши першу приватну аптеку, що трапилася на його шляху. Фармацевт, сором’язливо опустивши очі, повідомила, що в їх аптеці безкоштовних ліків немає. Зате лідер Радикальної партії помітив на стенді презервативи за 145 грн. І це вражає й дивує в країні, яка випереджає усі європейські держави за темпом поширення ВІЛ/СНІД.
Якщо вірити владі, то програма Олега Ляшка «Доступні ліки» — вже в повній дії, і для того, щоб отримати препарати за цією програмою, потрібно звернутись до лікаря, отримати правильно виписаний рецепт із зазначенням діючої речовини, прийти до аптеки, що бере участь у програмі, та отримати обрані ліки, але на місцях, як переконався сам Олег Ляшко, йде повний саботаж його програми.
Саме тому Житомирська Радикальна партія Олега Ляшка, за наказом лідера партії, ініціювала програму з викриття аптек, які відмовляють у видачі безкоштовних ліків, задля інформування правоохоронних органів про грубе порушення Закону.
Прес-служба Житомирської РПЛ