До уваги отримувачів субсидій!

1. Відповідно до Постанови КМУ від 21 жовтня 1995 р. №848 «Про спрощення надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива» (із змінами), у разі простроченої понад два місяці заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, субсидія на наступний строк не призначається. Отримувачі субсидій мають документально підтвердити сплату заборгованості або скласти договір про її реструктуризацію.
Якщо протягом двох місяців громадянин документально підтвердив сплату заборгованості або укладення договору про реструктуризацію, то субсидія призначається з дати закінчення дії попередньої субсидії, в іншому випадку — з місяця, в якому громадянин документально підтвердив сплату заборгованості або укладення договору.
Департамент праці повідомляє, що з 1 травня 2017 року громадянам, які отримували субсидії та мають заборгованість понад два місяці, субсидія на наступний період не буде призначена до повної ліквідації заборгованості.
2. Відповідно до п.15 Постанови КМУ від 21 жовтня 1995 р. №848, частина невикористаної суми субсидії на оплату послуг з газо-, електропостачання для індивідуального опалення, що в еквіваленті не перевищує вартості (станом на 1 травня нового неопалювального сезону) 100 куб. метрів природного газу або 150 кВт електроенергії (у разі використання природного газу, електроенергії для індивідуального опалення), перераховується на особовий рахунок одержувача субсидії в банківській установі або виплачується через відділення поштового зв’язку на підставі списків таких осіб, які подаються до 1 червня поточного року підприємствами — виробниками/виконавцями послуг із газо-, електропостачання.
Перерахування частини невикористаної суми субсидії на особовий рахунок одержувача субсидії здійснюється на підставі особистої заяви одержувача, поданої до 1 вересня поточного року.
Одержувачам субсидій, які мають переплату на рахунках за послуги газопостачання та електропостачання на опалення для монетизації частини невикористаної субсидії необхідно звернутися із заявою до департаменту праці та соціального захисту населення за адресою: вул.Ушакова, 40.
Довідки за телефоном: 2-40-11, 3-55-53.
Л.ХРУЩ, директор департаменту праці та соціального захисту населення міської ради