Коротко...

Коротко...

ГОЛОВУ РДА ВОЛОДИМИРА МИХНЮКА ВІДЗНАЧЕНО ВИСОКОЮ НАГОРОДОЮ
За наказом командира оперативно-тактичного угрупування «Маріуполь» О.В.Нестеренка, очільника району — голову Новоград-Волинської районної державної адміністрації Володимира Михнюка — відзначено високою нагородою — орденом «Богдана Хмельницького І-го ступеня».
У зв’язку із подіями на Сході України, представники району постійно надають посильну допомогу як мирним жителям окупованих територій країни, так і військовослужбовцям. Голова Новоград-Волинської районної державної адміністрації Володимир Михнюк є постійним учасником благодійних акцій. Займаючи активну громадську позицію, Володимир Володимирович, спільно із керівниками підприємств, установ, організацій, приватними підприємцями, жителями району надав допомогу військовослужбовцям військових частин оперативно-тактичного угрупування «Маріуполь», які виконують службові завдання на Сході нашої країни.
Відділ організаційно-інформаційної роботи РДА

НА ТРАСІ «КИЇВ-ЧОП» ВСТАНОВЛЯТЬ ОСВІТЛЕННЯ НА СОНЯЧНИХ БАТАРЕЯХ
У Житомирській області на трасі «М-06» («Київ-Чоп») планують встановити 30 систем освітлення на сонячних батареях.
Проект передбачає передачу автодороги «Київ-Чоп» в аутсорсинг підрядній компанії, яку визначать за результатами тендеру.
«У рамках реалізації проекту на житомирській ділянці міжнародної автодороги додатково планується установка 10 світлофорних об’єктів та 30 сучасних систем освітлення пішохідних переходів, які працюватимуть на сонячних батареях. Беруться до уваги ділянки дороги підвищеної аварійності та концентрації ДТП», — зазначив начальник управління промисловості, інфраструктури і туризму Житомирської ОДА Роман Крисюк.
Підрядна організація, крім іншого, здійснюватиме експлуатаційне обслуговування дороги — ремонтуватиме асфальтове покриття, наноситиме розмітку, ремонтуватиме бар’єрну огорожу, чиститиме сніг, прибиратиме сміття.
Кошти на цей проект надає Міжнародний валютний фонд. Вартість проекту буде визначена після його затвердження і виготовлення проектно-кошторисної документації.
Нагадаємо, міністр інфраструктури Володимир Омелян розповів, що смерті на українських дорогах коштують українській економіці 1,5-2% ВВП або 4,5 мільярда доларів щорічно.
Інформація УНІАН

НАМІРИ БУДІВНИЦТВА БІОГАЗОВОГО ЗАВОДУ ПІДТВЕРДЖЕНІ, АЛЕ Є ПРОБЛЕМА З КОШТАМИ…
Міський голова В.Л.Весельський, секретар міської ради О.А.Пономаренко та заступник міського голови О.В.Гвозденко зустрілися з комерційним директором компанії «Транстандарт» К.Г.Заховавком.
У ході зустрічі Кирил Григорович підтвердив наміри щодо будівництва першої черги біогазової установки на базі очисних споруд міста Новограда-Волинського, спільно з ТОВ «Зорг Біогаз Україна», незважаючи на низку проблем, які виникають на державному рівні щодо залучення коштів з Європи.

Поряд із тим ТОВ «Зорг Біогаз Україна» акредитована у ЄБРР та, спільно з підрозділом компанії «Транстандарт», розпочала оформлення документів на отримання кредиту на 1,2 МВт. Оформлення документації, яка дозволяє розпочати будівництво біогазового заводу, знаходиться на стадії розробки, і у найближчий термін буде виготовлений проект ТОВ «Зорг Біогаз Україна».
За інформацією міської ради

ГОТУЮТЬСЯ ДО «ЛЕСИНИХ ДЖЕРЕЛ»
20 червня відбулося чергове засідання організаційного комітету з питань організації та проведення Міжнародного свята літератури і мистецтв «Лесині джерела», яке утридцяте пройде у місті Новограді-Волинському 28, 29 та 30 липня.
Під час засідання було обговорено питання щодо організації окремих фрагментів свята, зокрема, щодо облаштування «Містечка майстрів», яке традиційно щорічно розташовують у міському Парку культури і відпочинку. Наразі найбільше бажаючих показати свої уміння під час цьогорічного свята — з міста Житомира, активно долучається м. Рівне, є представники і з інших міст (Кропивницький, Мелітополь, Хмельницький, Шепетівка). Загалом виставити свої поробки та продемонструвати майстер-класи уже виявили бажання 18 народних умільців із Новограда-Волинського та 46 — іногородніх.
Проводиться робота із залучення виконавців та гуртів для проведення виступів під час триденного свята. Особлива увага звертається на запрошення тих, хто ще не брав участі у святкуванні та не виступав із концертною програмою для новоград-волинців та гостей міста, аби урізноманітнити програму свята.
Члени організаційного комітету опрацювали пропозиції щодо оформлення сцен, встановлення декорацій, проведення тематичних виставок, технічного забезпечення (звуковим, світловим обладнанням) для супроводу заходів та інші питання.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради

ПІДПРИЄМЦІВ МІСТА ЗАПРОСИЛИ ДОЛУЧИТИСЯ ДО ОРГАНІЗАЦІЇ «ЛЕСИНИХ ДЖЕРЕЛ»
20 червня відбулося дві робочі зустрічі з суб’єктами господарювання щодо організації Міжнародного свята літератури і мистецтв «Лесині джерела».
Зокрема, було наголошено, що це — не День міста, не загальноміські гуляння, а свято літератури і мистецтв, яке виховує у молоді патріотичні почуття, розвиває та зберігає традиції народного мистецтва, народної творчості, художніх промислів тощо.
Тож, із метою проведення на високому рівні запланованих фрагментів свята, підприємців міста було запрошено до співпраці та сприяння у підготовці заходів.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради