Депутати міської ради надали згоду на добровільне об’єднання територіальних громад

Депутати міської ради надали згоду на добровільне об’єднання територіальних громад

Історичне рішення було ухвалено під час пленарного засідання тринадцятої сесії міської ради сьомого скликання, що відбулося 22 червня.
Після переголосування (оскільки в міського голови саме під час цього питання не спрацювала електронна система для голосування, а він не хотів бути єдиним, хто не голосував) усі зареєстровані в залі депутати, включно з міським головою, одноголосно підтримали проект рішення про надання згоди на добровільне об’єднання територіальних громад.
Нагадаємо, мова йде про об’єднання міста Новограда-Волинського і прилеглих до нього Наталівської, Майстрівської, Суслівської і Новороманівської сільських рад в об’єднану територіальну громаду з центром у місті Новограді-Волинському. А після успішного голосування за правку від депутата С.В.Хапчука до цього переліку додалася ще й Гульська сільська рада.
Підсумком цього рішення стане те, що тепер міський голова уповноважений надіслати офіційні листи до сільських голів вищеназваних сільських рад із пропозицією добровільного об’єднання в ОТГ. Зазначимо, що це — тривалий процес, про перебіг якого ми обов’язково інформуватимемо читачів у подальшому. Наразі додамо, що, попри різне політичне забарвлення та партійні інтереси, депутати дали хід історичному процесу, наслідком якого має стати розширення меж міста, що, у свою чергу, покращить інвестиційний клімат краю і створить додаткові можливості для розвитку як міської, так і сільських громад.
Загалом на сесії було розглянуто і проголосовано три десятки проектів рішень, які були традиційно поділені на дві групи: ті, які пропонувалося розглянути за скороченою процедурою, без обговорення у залі; а також рішення, що потребували обговорення.
Серед іншого, депутати внесли зміни до міського бюджету на 2017 рік. Привернув увагу той факт, що найбільше суперечок у залі викликало питання про виділення коштів на виготовлення проектно-кошторисної документації на реконструкцію будівлі по вул.Шевченка, 20, під «Прозорий офіс». Тоді як важливі земельні питання — такі як продаж земельних ділянок несільськогосподарського призначення двом підприємцям (мова йде про суми 47692, 21156, 65323 грн. — смішні суми для міського бюджету) — були проголосовані без обговорення на пленарному засіданні із прямою телетрансляцією, оскільки вони, як зазначилося, погоджені всіма депутатськими комісіями раніше.
Олег БРЮХАНОВ
фото Сергія ЩУРУКА