«Авангард» двічі поспіль перемагає «Звягель»

«Авангард» двічі поспіль перемагає «Звягель»

\"«Авангард»Восьмий тур чемпіонату Житомирської області з футболу пройшов під знаком двох новоградських дербі.
Спочатку на стадіоні у «Морському» з’ясували футбольні стосунки в рамках першості дублюючі склади. «Авангард-2», завдяки голу О.Дроздюка на 66-ій хвилині, мінімально переміг — 1:0.
О 18 годині на поле центрального міського стадіону вийшли головні команди, історія протистояння яких розпочалася в сезоні минулого року. Нагадаємо, у попередньому чемпіонаті «Звягель» і «Авангард» обмінялися перемогами: «Звягель» був сильнішим у грі першого кола (2:1), «Авангард» сповна поквитався у другому колі — 6:0.
Цього разу «Авангард» знову переміг. Причому зробив це доволі впевнено, маючи у другому таймі вдосталь нагод, щоб довести рахунок до переконливішого.
Втім, щоб набрати три очки, вистачило і 2:0. Вже на 5-ій хвилині за грубу гру В.Балана було призначено пенальті. Воротар «Звягеля» О.Войтович удар із «точки» парирував, але на добиванні був першим Я.Намчук — 1:0.
Граючи без чотирьох основних гравців (двоє з них були дискваліфіковані через перебір жовтих карток, причому врахували картки, отримані в анульованому матчі з «Танкістом»), «Авангард» допускав провали в центрі захисту. І «Звягель» міг би скористатися помилками. Проте цього вечора не пішла гра в основного нападника «Звягеля» Я.Корнійчука, котрий змарнував декілька гольових нагод.
У другому таймі «Звягель» дедалі більше «відкривався», намагаючись уникнути поразки. Користуючись вільними зонами, «Авангард» проводив разючі контратаки. До пори до часу звягельчан виручав воротар, проте і він був безсилим на 83-ій хвилині, коли фланговий прохід М.Бортника увінчався ударом у дальній кут воріт — 2:0.
Серед інших матчів туру відзначимо домашню поразку СК «Коростень» від андрушівської «Фортуни» — 1:2. А також розгромну перемогу городницького «Полісся» над іншою коростенською командою — «МАЛом» — 6:0. ФК «Бердичів» зіграв унічию з «Будівельником» (Гранітне) — 1:1.
У турнірній таблиці «Звягель» залишається з нулем очок після трьох ігор на останньому місці. Натомість «Авангард» дещо покращив свою позицію, піднявшись на сьому сходинку (5 очок у 6 іграх). Відстань до лідера — незначна. Ним наразі є «МАЛ» (10 очок у 5 іграх).
У першій лізі «Звягель-2» й «Авангард-2» є сусідами по турнірній таблиці, посідаючи 9 і 10 місця серед 12 учасників. У кожної з команд — по 7 очок (у звягельчан — на одну гру менше).
Олег БРЮХАНОВ