Герої «тридцятки» повернулися додому

Герої «тридцятки» повернулися додому

УРОЧИСТОЮ ХОДОЮ ПОНАД ДВІ ТИСЯЧІ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ ПРОЙШЛИ ВУЛИЦЯМИ МІСТА
Після трьох років війни особовий склад 30-ї окремої механізованої бригади повернувся в місце постійної дислокації — на територію Новоград-Волинського гарнізону.
Понад тиждень військові разом із технікою прибували в Новоград залізницею. Кожну групу зустрічали на вокзалі хлібом-сіллю представники місцевої влади і громадськість. А 29 червня, о 10 годині, підрозділи 30-ї бригади пройшли урочистою ходою від пам’ятного знаку ліквідаторам аварії на ЧАЕС до плацу військової частини.
«Минуло понад три роки, як за сигналом «Бойова тривога» 30-та окрема механізована бригада однією із перших виїхала з пункту постійної дислокації в напрямку, де очікувався прорив противника. Саме на кордоні Херсонської області з Кримом було зосереджено найбільше російської техніки та особового складу кадрових підрозділів Російської Федерації. Втім, ніхто і подумати не міг, що справжні бойові дії розгорнуться на українському Донбасі. За три роки неоголошеної війни з російським агресором бригада пройшла дуже не простий бойовий шлях.
У вашій пам’яті добре закарбувалися сотні кілометрів пильних доріг та запеклі бої під час рейдових дій 2014-го, коли не один населений пункт було звільнено вами від незаконних збройних формувань: Рубіжне, Степанівка, Міусинськ, Лутугино, стратегічно-важлива висота Савур-Могила та висота поблизу села Георгіївки, звідки тікали російські десантники Псковської дивізії, залишаючи техніку та зброю, а був би наказ, — і Луганськ став наш, я знаю, ви такі…» — зазначив у промові на плацу командир військової частини, підполковник І.В.Гараз.
Військових привітали керівники міста і району, вручили подяки, почесні грамоти, заохочення.
Олег БРЮХАНОВ