Хроніка 27/2017

Хроніка 27/2017

У ПИЛИПОВИЧАХ ДІВЧИНА НАМАГАЛАСЯ ВЧИНИТИ САМОГУБСТВО
Подія трапилася 2 липня. 17-річна місцева жителька стрибнула з даху двоповерхової будівлі й із численними травмами була госпіталізована.
У рамках кримінального провадження поліція перевіряє інформацію про участь дівчини у групі типу «Синій кит» у соцмережах.
Про постраждалу відомо, що вона виховується у сім’ї матір’ю та вітчимом. На даний час ніде не навчається і не працює. Декілька років тому вона вже намагалася скоїти суїцид, порізавши вени.
Зі слів рідних, дівчина могла брати участі у групі типу «Синього кита» у соцмережах. Нині ця інформація перевіряється правоохоронцями у рамках розпочатого за фактом доведення до самогубства (ч.3 ст.120 ККУ) кримінального провадження.
МОТОЦИКЛІСТ ЗБИВ ДІВЧИНУ НА ПІШОХІДНОМУ ПЕРЕХОДІ
2 липня до чергової частини Новоград-Волинського ВП надійшло телефонне повідомлення про те, що на автодорозі «Київ-Чоп», біля с.Наталівка, сталася ДТП.
У ході перевірки поліцейськими було встановлено, що 02.07.2017 р., близько 16:30, мотоцикліст (мешканець м.Бердичів), керуючи мотоциклом «Ямаха», рухаючись на автодорозі «Київ-Чоп» у напрямку міста Житомира, на 230-му км, здійснив наїзд на пішохода — дівчину з с.Вишківка Новоград-Волинського району, яка переходила дорогу по пішохідному переходу справа наліво відносно напрямку руху мотоцикла та вела в руках велосипед.
Внаслідок ДТП мотоцикліст та пішохід отримали тілесні ушкодження та були доставлені до лікарні.
РОДИНА ЗВЯГЕЛЬЧАН ПОДЯКУВАЛА ПОЛІЦЕЙСЬКИМ ЗА ДОПОМОГУ У ПОРЯТУНКУ ДИТИНИ
У Новограді-Волинському невдале падіння на тротуарі під час пустощів ледь не коштувало 8-річному хлопчику життя. Поліцейські, які знаходилися поруч, миттєво зреагували на подію і терміново доставили дитину до лікарні. Хлопчика прооперовано. Тепер життю маленького звягельчанина нічого не загрожує.
Подія трапилася увечері 24 червня на центральній площі у Новограді-Волинському, де саме тривали заходи до Дня молоді України. Разом з іншими дітьми під наглядом бабусі грався і 8-річний Миколка. Раптом хлопчик з розбігу впав і сильно вдарився животом об бордюр.
— Ми побачили, що жінка несла на руках маленького хлопчика і просила про допомогу, — каже дільничний офіцер, старший лейтенант поліції Олександр Захарченко, який разом із колегами у цей час забезпечував правопорядок у місці проведення масових заходів. — Зважаючи на стан дитини, швидко прийняли рішення. Ми повідомили старшого про подію і негайно службовим автомобілем доставили хлопчика з бабусею до лікарні.
Виявилося, прибули вчасно. Лікарі, оглянувши Миколку, терміново госпіталізували та за годину вже прооперували його. У хлопчика від удару внаслідок падіння було пошкоджено селезінку, тож існувала реальна загроза життю.
Нині Миколка ще знаходиться у лікарні під наглядом медиків. А разом із рідними його перевідують і нові друзі — поліцейські.
ЗАТРИМАЛИ ЗЛОДІЇВ-«КВАРТИРНИКІВ»
Уночі 28 червня у Новограді-Волинському працівники поліції затримали злодіїв-«квартирників» одразу після вчиненої ними крадіжки. З чужої оселі, куди вони пробралися через вікно, викрадено інструменти та особисті речі господарів.
Вже за годину оперативники затримали крадіїв. Фактично, це ще юнаки — 19-ти та 21-го років, обидва місцеві жителі. Старший, щоправда, вже має судимість.
Обидва зізналися у крадіжці. Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу. Наразі із затриманими працюють слідчі. Молодиків перевіряють на причетність до низки подібних злочинів.
ДВІ ВАНТАЖІВКИ ЗІТКНУЛИСЯ НА АВТОДОРОЗІ У С.БРОНИКИ
Дорожньо-транспортна пригода сталася на ділянці автодороги «Київ-Чоп» неподалік с.Броники Новоград-Волинського району.
29 червня, близько 11 години 50 хвилин, водій вантажівки «Мерседес-бенц», рухаючись у напрямку м.Рівне, не дотримався безпечної дистанції та зіткнувся з вантажівкою «МАН», що рухалася у попутному напрямку.
У результаті ДТП водій «Мерседесу» отримав численні переломи та був доставлений до лікарні.
За матеріалами 04141.com.ua

ЗМІЇ ПРОДОВЖУЮТЬ КУСАТИ ЛЮДЕЙ
У літній період зростає кількість випадків, коли до лікарень потрапляють пацієнти, які постраждали від укусів змій. Це пов’язано з тим, що змії починають вести активний спосіб життя в теплий період року. Найчастіше їх жертвами стають неуважні чи занадто допитливі люди.
Зокрема, 30 червня до реанімаційного відділення Андрушівської центральної районної лікарні через укус гадюки потрапив чоловік, 1946 р.н., мешканець с.Гарапівка, який, за попередньою інформацією, рибалив на річці. 1 липня потерпілий доставлений до однієї з Житомирських медичних установ. Вже наступного дня до травматологічного відділення Олевської центральної районної лікарні з діагнозом: укус змії, госпіталізовано 32-річну жінку із с.Білокоровичі Олевського району.
— У перші хвилини після укусу варто спробувати відсмоктати частину отрути з рани, — радить начальник медичної служби Управління ДСНС Житомирщини Андрій Мітрофанов. — Кров’янисту рідину, що відсмоктується, треба відразу ж спльовувати. Відсмоктування не можуть робити люди, у яких у роті є язви та ранки. Потім із підручних матеріалів на уражену кінцівку накладають шину і вживають заходів для екстреного транспортування потерпілого в лікувальну установу.
ВОГНЕБОРЦІ ЛІКВІДУВАЛИ ПОЖЕЖУ В БУДИНКУ ПОДРУЖЖЯ ПЕНСІОНЕРІВ
30 червня, о 22:10, до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в дерев’яному житловому будинку в с.Сколобів Пулинського району, в якому мешкає подружжя пенсіонерів. Про це рятувальників сповістила жінка, яка побачила, як із-під даху сусіднього помешкання йде густий дим.
По прибуттю чергового караулу вогнеборців до місця виклику полум’ям було охоплено покрівлю помешкання на площі 20 кв.м, а також веранду. Існувала загроза перекидання полум’я на господарську будівлю, що розташована на відстані близько 3 м від осередку займання.
Силами бійців ДСНС о 22:50 пожежу локалізовано, а о 00:15 — ліквідовано. Внаслідок надзвичайної події вогнем знищено веранду, окремі речі домашнього вжитку, а також пошкоджено перекриття оселі. Рятувальники не допустили подальшого розповсюдження полум’я на господарську будівлю.
ПАДІННЯ ДЕРЕВ ЗУПИНЯЛО РУХ НА АВТОШЛЯХАХ ОБЛАСТІ
30 червня, о 18:38, до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що на 124-му км автодороги «Київ-Чоп» на дах легкового автомобіля «Лада» впало дерево. Необхідна допомога рятувальників, аби його прибрати.
Як з’ясувалося, чоловік із дружиною, їдучи трасою, вирішили зробити зупинку для перепочинку. Автомобіль став на узбіччі. Дружина відійшла на декілька метрів від авто і через деякий час закричала, що через сильні пориви вітру тріщить дерево. Буквально за мить воно впало на легковик, водій якого не встиг вчасно від’їхати. Крім того, жінка отримала удар гілкою поваленого дерева. Чоловік викликав «швидку», якою постраждалу відвезли до лікарні.
Бійці ДСНС за допомогою бензопили порізали аварійне дерево та розблокували автомобіль.
Також рятувальники Житомирщини звільняли від аварійних дерев автодорогу «Кременець — Біла Церква» поблизу с.Буряки Бердичівського району та ділянку дороги у смт.Черняхів по вул.Івана Франка. У Житомирі дерево впало на дах гаража на проспекті Миру. Крім цього, у с.Кодня Житомирського району такі ж аварійно-рятувальні роботи фахівці ДСНС провели на території дитячого майданчика загальноосвітньої школи.
У Новограді-Волинському внаслідок поривів вітру також було звалено декілька дерев. Одне з них — у Парку культури та відпочинку — зачепило припаркований там автомобіль.
У ДСНС України у Житомирській області