«Звягель» здобуває першу перемогу в чемпіонаті області

«Звягель» здобуває першу перемогу в чемпіонаті області

Сталася ця довгоочікувана для вболівальників «Звягеля» подія у 9-му турі. Щоправда, для звягельчан це була лише четверта гра, оскільки вони вибилися з календаря через участь в обласному кубку. Де, нагадаємо, дійшли до фіналу й поступилися «Поліссю» з Радомишльського району (0:2).
Нині ж «Звягель» гостював у Андрушівці. Тамтешня «Фортуна» — середняк нинішньої першості — нічого не вдіяла з атаками звягельчан. У підсумку — 3:0 за «Звягелем», завдяки голам В.Яворського, Я.Корнійчука та А.Гороницького.
У цьому ж турі «Авангард» на домашньому стадіоні зазнав поразки від городницького «Полісся» — 0:3. За доволі рівної гри у першому таймі команди пішли на перерву з мінімальною перевагою в рахунку гостей, які скористалися помилкою голкіпера «Авангарду». Той, під час навісної передачі у «штрафний», вийшов на перехоплення, але на півдорозі зупинився, таким чином не діставшись до м’яча і покинувши лінію воріт. Тож, несильний удар головою — і м’яч опинився у сітці.
Другий тайм пройшов під акомпанемент зливи. Події на полі стали цікавішими й емоційнішими. Змарнувавши два «убивчі» моменти, щоб відігратися (на добивання фактично з метрової відстані зреагував голкіпер «Полісся», а удар із кутового, що за цим слідував, прийшовся вище воріт), «Авангард» залишився у меншості. Після грубого фолу гравця «Полісся» постраждалий у цьому епізоді О.Грива «відмахнувся» від порушника, за що й отримав червону.
Цікаво, що за підсумком цього епізоду свою низьку кваліфікацію продемонстрував головний арбітр, який забув, із чого почався епізод, і призначив штрафний удар на користь… порушника правил. Справедливості заради відзначимо, що арбітр на лінії вказав своєму колезі на помилку, і той виправився.
Але не зміг виправити ситуацію «Авангард». Залишившись у меншості, але намагаючись бодай зрівняти рахунок, господарі поля під завісу гри пропустили ще двічі внаслідок контратак. Як наслідок — 0:3.
У турнірній таблиці «Звягель» і «Авангард» наразі посідають невтішні для своїх уболівальників місця: останнє і передостаннє. «Звягель» має 3 очки після 4 ігор. «Авангард» — 5 очок після 7 ігор.
Лідер — коростенський «МАЛ» — переміг удома ФК «Бердичів» із рахунком 3:1. Тепер «МАЛ» має 13 очок у 6 іграх. Його переслідує один із фаворитів цьогорічного чемпіонату — «Полісся» (Ставки), яке на виїзді з рахунком 5:1 перемогло «Будівельник» (Гранітне).
* * *

У першості чемпіонату області (першій лізі) обидва дублюючі склади новоградських команд зазнали поразок. «Звягель-2» в Овручі поступився «Арсеналу-ДЛГ» з рахунком 0:2. «Авангард-2» удома був розгромлений «Кераміком» із Баранівки — 1:8. У турнірній таблиці наші команди є сусідами — 9 і 10 місця (із 12 команд), маючи по 7 очок.
* * *

Ветерани новоградського «Авангарду» в 10-му турі зіграли внічию (0:0) на виїзді із «Гранітом» (Черняхів). Але турнірну позицію ветеранської команди це не погіршило. «Авангард» продовжує очолювати першість, маючи 26 очок у 10 іграх. «Іскоростень», що йде другим, відстає на 7 очок (також після 10 ігор).
Олег БРЮХАНОВ