В апараті міської ради відреагували на нашу публікацію «Година смерті» — під Будинком рад»

В апараті міської ради відреагували на нашу публікацію «Година смерті» — під Будинком рад»

Цими днями газета «Звягель» отримала лист за підписом заступника міського голови Лариси Шутової, в якому роз’яснюються дії та наміри нинішньої міської влади на чолі з міським головою Віктором Весельським щодо розвитку галузі медицини міста. Лист став реакцією на одну з попередніх публікацій. Пропонуємо його вашій увазі без скорочень.
«Шановний Олеже Васильовичу!
У газеті «Звягель» за №23 (1243) від 9 червня 2017 року була опублікована ваша стаття «Година смерті» — під Будинком рад», в якій ви цитуєте інформацію об’єднання «Самопоміч» — Новоград-Волинський», де звинувачується в байдужості міський голова Віктор Леонідович Весельський, лікар за професією, до проведення акції на підтримку медичної реформи. Що не відповідає дійсності.
Якраз саме наш міський голова, як професіонал з великим досвідом, прикладає максимум зусиль для розвитку галузі охорони здоров’я в нашому місті, яке одним із перших включилось у проведення реформи.

Свідченням цього є розвиток мережі амбулаторій загальної практики сімейної медицини (а це — перший крок загальнодержавної реформи), їх оснащення сучасним медичним обладнанням.
Наступний крок в реформуванні — створення госпітального округу, діяльність якого має забезпечувати госпітальна рада. І саме міський голова виступив ініціатором створення госпітальної ради, наполягаючи в своєму зверненні до голови ОДА Гундича І.П. Завдяки чому, в місті було проведено розширену нараду 13 червня, першу в Житомирській області.
Продовження будівництва операційного блоку хірургічного корпусу — це теж завдяки наполегливості міського голови.
Цілком підтримую думку міського голови, що такі акції необхідно проводити не перед стінами Будинку рад, а там, де приймаються Закони України.
Окрім того, зі свого боку Віктор Леонідович Весельський за півтора року перебування на посаді міського голови не залишився і не залишається байдужим ні до жодного звернення, а особливо, пов’язаного зі здоров’ям людини, незалежно від місця її проживання.
Упродовж жовтня-грудня 2015 року з 277 звернень під час особистого прийому міського голови 59 — стосувалися питань охорони здоров’я, з 844 осіб —175 таких звернень було у 2016 році, в поточному році з 212 громадян — 37 звернень.
І всі вони вирішені позитивно!
А від лежання на асфальті користі, на мою думку, ні для людей, ні для галузі ніякої не було і не буде. Конкретні справи потрібно робити! І робити їх так, щоб люди відчули, що в місті є влада, яка піклується про здоров’я людей.
А міському голові потрібно забезпечити діяльність не тільки галузі охорони здоров’я, але й усіх інших, не менш важливих, для міста.

З повагою заступник міського голови Л.В.ШУТОВА»