Встановлено тарифи на послуги з вивезення та захоронення твердих побутових відходів

27 червня у великій залі Будинку рад відбулося 41-ше засідання виконавчого комітету міської ради сьомого скликання, участь у роботі якого взяли 21 член виконкому міськради, керівники виконавчих органів міської ради, комунальних підприємств, установ, організацій.
На розгляд засідання виконавчого комітету було внесено 8 питань. Зокрема, у ході засідання було розглянуто та прийнято рішення про встановлення тарифів на послуги з вивезення та захоронення твердих побутових відходів.
Із метою приведення тарифів до розміру економічно обгрунтованих витрат, товариству з обмеженою відповідальністю «Міськкомунсервіс» встановлено тариф на послуги з вивезення та захоронення твердих побутових відходів.
Тарифи на послуги з вивезення твердих побутових відходів для:

  • населення (об’єднання співвласників багатоквартирних будинків) — 46,77 грн./куб. м;

  • населення, яке мешкає в будинках приватного сектору, — 45,17 грн./куб. м;

  • бюджетних установ — 46,59 грн./куб. м (без оренди контейнера) та 49,83 грн./куб. м (з орендою контейнера);

  • інших споживачів — 60,77 грн./куб. м (без оренди контейнера) та 65,0 грн./куб. м (з орендою контейнера).


Варто зазначити, що послуга на зберігання твердих побутових відходів, а саме — оренда контейнера — узгоджується за згодою сторін.
Тарифи на послуги із захоронення твердих побутових відходів для:

  • населення, яке мешкає в багатоповерхових будинках, — 19,56 грн./куб. м;

  • населення, яке мешкає в будинках приватного сектору, — 20,18 грн./куб. м;

  • ІІ групи споживачів (бюджетні установи) — 21,67 грн./куб. м;

  • ІІІ групи споживачів (інші споживачі) — 28,27 грн./куб. м.


Слід врахувати, що тарифи на послуги з вивезення та захоронення твердих побутових відходів встановлені з урахуванням всіх податків та обов’язкових платежів, незалежно від прийнятої підприємством системи оподаткування.
Встановлені тарифи вводяться в дію з дотриманням частини 6 статті 32 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», а саме — не менше, ніж за 15 днів до введення їх у дію. Зокрема, нові тарифи на послуги з вивезення та захоронення твердих побутових відходів для бюджетних установ та організацій вводяться в дію з 01.01.2018 року.
А також, враховуючи нові тарифи, даним рішенням виконавчого комітету міської ради керівникам ОСББ міста рекомендовано скоригувати розмір внесків, платежів з обслуговування будинків, споруд та прибудинкової території.
Із повними текстами рішень, прийнятих під час 41-го засідання виконавчого комітету міської ради сьомого скликання, можна ознайомитися на офіційному сайті Новоград-Волинської міської ради у рубриці «Нормативна база — Рішення виконавчого комітету».
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради