Соціальні програми «Сильного покоління»

Соціальні програми «Сильного покоління»

Вже більше тижня в Новограді-Волинському команда молодіжного руху «Сильне покоління», що належить до церкви Адвентистів сьомого дня, займається соціальною роботою. Спочатку команда працювала над облагородженням міста, а після того проводить соціальну роботу для дітей та молоді.
Програма «Країна здоров’я» була проведена 2 липня в міському парку. На неї завітало більше двохсот п’ятдесяти дітей, яких познайомили з принципами здорового способу життя. Дітей розділили на команди, які під наглядом наставника рушили по восьми станціях здоров’я, серед яких — сонце, повітря, фізичні вправи, вода, їжа, стримання, відпочинок, довіра до Бога. Їм розповідали, як правильно піклуватися про своє фізичне та духовне здоров’я. Також дітей зустрічали казкові герої, які грали з дітьми в різні ігри. Після подорожі цією країною на кожну дитину очікував подарунок, а також запрошення на «Канікулярний відпочинок», що мав розпочатися вже наступного дня.
Третього липня, о 10 годині, ті ж казкові герої зустрічали діток на реєстрації «Канікулярного відпочинку». Першого дня у табір зареєструвалися близько ста дітей. Так кожного дня команди дітей разом із наставниками подорожують країною «Дружболандія», де в ігровій формі дітям розповідають про дружбу, допомогу, щедрість. Перша половина дня пролітає дуже швидко: діти відвідують різні спеціалізації, грають у рухливі ігри, дивляться постановки, а після, задоволені та з посмішками, повертаються до батьків.
Увечері на молодь у літньому театрі парку очікує кіно просто неба. Охочих подивитися фільм, а також взяти участь у різних конкурсах чимало. Молодь проводить час за переглядами хороших, якісних фільмів із глибоким змістом, метою яких є змусити молодь замислитися над власною поведінкою, життям, переосмислити цінності. Проведення часу у такому форматі молоді — до душі, серед них є ті, хто охоче приєдналися б до подібних проектів.
Молодь «Сильного поко­ління» хоче провести благодійні концерти. У суботу в міському парку, о 17 годині, та в неділю на центральному ринку, о 8 годині ранку. Давайте разом подаруємо надію сім’ям важкохворих дітей.
Л.КУМЧАК, пастор Церкви АСД