У тенісистів — друга поспіль історична подія

У тенісистів — друга поспіль історична подія

Лише два роки тому в Новограді було створено секцію для занять із великого тенісу серед дітей, і вже сьогодні — одна за одною поспіль відбуваються історичні події.
Так, наприкінці червня було проведено перший чемпіонат Житомирської області з великого тенісу серед дітей «Теніс Опен — 2017». У ньому взяли участь діти віком 7-14 років, серед яких — із Новограда-Волинського.
Звягельчани-дебютанти здобули бронзу та срібло у категорії віком до 10 років. Діти групи до 14 років посіли 7 та 8 місця. Це вже друга масштабна подія, що сталася протягом півтора місяця — після чемпіонату міста Новограда-Волинського.
Організатором чемпіонату області, що пройшов у обласному центрі на базі кінно-спортивного комплексу, виступила ГО «Новоград-Волинська федерація тенісу» та ГО «Житомирська школа тенісу». Головним спонсором змагань виступив директор КДЗ «Труд» Сергій Маяцький, який від самого початку допомагає у розвитку дитячого тенісу у Новограді-Волинському.
Чемпіонат (учасниками якого стали 20 юнаків та дівчат) проходив у відповідності до положень міжнародної програми (ITF). Тому тенісистів було розподілено на дві категорії: І категорія — це другий (помаранчевий рівень), вони грали на меншому корті; ІІ категорія — гравці третього (зеленого рівня), які грали на більшому корті.
У підсумку в молодшій групі перше місце здобув тенісист із Житомира. Друге та третє місця — за звягельчанами: ІІ місце — Дмитро Парфенюк (СШ №4); ІІІ місце — Костянтин Марчевський (гімназія).
У віковій групі до 14 років у наших тенісистів наступні результати: VII місце — Володимир Кальченко (гімназія); VIII місце — Родіон Ковальчук (ЗОШ №3).
Тренер учасників — сертифікований тренер міжнародної категорії та представник Федерації тенісу України в місті Новограді-Волинському, президент ГО «Новоград-Волинська федерація тенісу» Володимир Лещенко.
Інформація Новоград-Волинської федерації тенісу