Хроніка 29/2017

КОЛИШНІЙ СПІВМЕШКАНЕЦЬ ПОГРАБУВАВ ЗВЯГЕЛЬЧАНКУ
Сімейна драма з кримінальними наслідками у Новограді-Волинському закінчиться засудженням за грабіж.
15 липня чоловік, знаходячись у будинку співмешканки, вдарив жінку рукою у груди та в плече, після чого відкрито викрав її майно — телевізор марки «Mystery».
Про вчинення злочину жінка повідомила поліцію. За даним фактом проводиться перевірка Новоград-Волинським ВП за ч.2 ст.186 КК України.
ІЗ ТЕРИТОРІЇ ЛІСГОСПУ ВИКРАЛИ МОПЕД
14 липня до чергової частини Новоград-Волинського відділу поліції звернувся мешканець Новограда-Волинського із заявою про те, що невідома особа заволоділа його мопедом біля лісгоспівської лазні.
На місце події виїхала слідчо-оперативна група поліції.
Власник мопеду пояснив, що близько 22 години 20 хвилин залишив свій мопед «Вайпер-125», синього кольору, біля вхідних дверей лазні, розташованої на території ДП «Новоград-Волинське ДЛМГ», а коли через 10 хв. повернувся, то виявив, що мопеду немає.
Працівниками поліції по «гарячих слідах» був затриманий чоловік, 1985 р.н., раніше судимий за ч.2 ст.186 КК України в 2016 році (грабіж), який вів вищевказаний мопед у руках по території ДП «Новоград-Волинське ДЛМГ».
У НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКОМУ РАЙОНІ ПОЛІЦЕЙСЬКІ РОЗШУКАЛИ ЗНИКЛОГО ХЛОПЧИКА
12 липня до відділу поліції звернулися жителі с.Кропивня із повідомленням про зникнення 7-річного сина. Хлопчик після конфлікту у родині вибіг із подвір’я ще напередодні вранці і майже добу не з’являвся вдома. Правоохоронці, обстежуючи територію села, за декілька годин знайшли заплакану дитину у сусідському господарському приміщенні.
Як розповів поліцейський групи реагування патрульної поліції Новоград-Волинського відділу поліції Вадим Поліщук, хлопчик був наляканий і засмучений. Пізніше він розповів поліцейським, що спочатку ховався у погребі, а коли вночі розпочалася гроза й почало гриміти довкола, злякався і перебрався до сінника, де й просидів до часу, допоки його знайшли правоохоронці.
За словами батьків, раніше син не втікав із дому, а того ранку у них виник конфлікт із матір’ю через необхідність допомогти їй по господарству. Хлопець образився й побіг із двору.
Недочекавшись його до вечора, батьки спочатку самостійно обійшли село та береги місцевої річки, розпитуючи сусідів, чи не бачили малого, а коли їх зусилля виявились марними, то звернулись за допомогою до поліції.
— Родина відносно нещодавно, у березні 2017-го, переїхала до цього села. До того вони жили на Хмельниччині. Підстав говорити про якісь проблеми у сім’ї у нас немає, втім розмову з батьками відносно нагляду та виховання сина ми провели. Сподіваємось, що подібних неприємностей у них більш не виникатиме, — прокоментував т.в.о. начальника Новоград-Волинського відділу поліції Андрій Жуковський.
Водночас поліцейські застерігають: лише упродовж липня до поліції Житомирщини надійшло 8 повідомлень про безвісне зникнення 9 дітей. Усі вони нині знайдені та повернуті до місць проживання і відносно них не вчинено кримінальних діянь. Проте, шановні дорослі, будьте відповідальні за своїх дітей, своєчасно дбайте про їх безпечне дозвілля та належне виховання.
За матеріалами 04141.com.ua

ЗА УХИЛЕННЯ ВІД ПРИЗОВУ НА ВІЙСЬКОВУ СЛУЖБУ ЖИТЕЛЯ БАРАНІВКИ ПРИТЯГНУТО ДО КРИМІНАЛЬНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ
Новоград-Волинською місцевою прокуратурою забезпечено публічне обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом відмови від призову на військову службу у Збройні Сили України за ст.335 КК України.
Вироком Баранівського районного суду жителя м. Баранівка визнано винним в ухиленні від призову на строкову військову службу та затверджено угоду про визнання винуватості з призначенням покарання у вигляді 2 років обмеження волі з іспитовим строком на 1 рік.
Установлено, що 20-річний житель м.Баранівка, який перебуває на військовому обліку та є військовозобов’язаним, категорично відмовився від призову на військову службу у ЗСУ. Його дії кваліфіковано за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст.335 КК України, — ухилення від призову на строкову військову службу.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні, за процесуального керівництва Новоград-Волинської місцевої прокуратури, проводилося місцевими органами Національної поліції. Наразі вирок суду набув законної сили.
Прес-служба прокуратури Житомирської області