У Новограді СБУ й поліція затримали банду рекетирів. Злочинці змушували місцевих підприємців платити їм «данину»

У місті Новограді-Волинському Служба безпеки України, спільно з поліцією, знешкодила організовану групу рекетирів під керівництвом «кримінального авторитета», раніше засудженого за розбій та крадіжки. Про це повідомила прес-служба СБУ.
«14 липня ц.р. у Новограді-Волинському правоохоронці затримали трьох членів угруповання під час передачі їм однією з жертв рекету частини щомісячної «данини», — йдеться в повідомленні.
Організатор банди — ставленик одного зі «злодіїв у законі». Застосовуючи фізичний та психологічний тиск, рекетири змушували місцевих підприємців платити їм «данину» за безперешкодну підприємницьку діяльність.
17 липня на брифінгу в обласному ГУНП начальник регіональної поліції В’ячеслав Печененко повідомив, що над викриттям банди вимагачів у Новограді-Волинському поліція працювала спільно з УСБУ упродовж півроку. Важливим елементом документування злочинної діяльності стало викриття підозрюваних безпосередньо під час отримання грошей за «кришування».
Керівник Головного управління НП Житомирщини розповів, що у розслідуванні резонансного провадження, розпочатого за ст.189 (Вимагання) ККУ, поліція сподівається на підтримку жителів Новограда-Волинського та району, які потерпали від дій затриманих.
— На даний час у нас є дві заяви, і я дякую підприємцям за їх активну позицію, за те, що вони не злякались і заявили про протиправні дії підозрюваних, — сказав В’ячеслав Печененко. — Але після проведених обшуків у нас є записи їх чорнової бухгалтерії і є підстави вважати, що потерпілих — набагато більше.
У ході досудового розслідування, за словами керівника поліції, можлива також додаткова кваліфікація дій затриманих. На даний час слідчими внесено клопотання про обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
За матеріалами інформаційних джерел: 112.ua та 04141.com.ua