У Городниці на березі Случі відлунало обласне свято народної творчості «Маківка літа»

У Городниці на березі Случі відлунало обласне свято народної творчості «Маківка літа»

Народними співами й танцями, обрядовими дійствами, смаколиками, різноманітними розвагами для дітей та спортивними змаганнями — саме так зустрічало гостей обласне свято народної творчості «Маківка літа» на березі р.Случ у смт.Городниця. Цьогоріч воно зібрало не лише місцевих жителів, а й мешканців з усієї області.
На святі були присутні керівники Новоград-Волинського району і міста, інших районів області, а також голова Житомирської обласної ради Володимир Ширма, директор департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА Світлана Гресь. Серед гостей на «Маківці літа» була і делегація з Іспанії на чолі з представником торгово-промислової палати України в Каталонії Рафаелем Васкесом, яка перебувала в Новоград-Волинському районі з робочим візитом.


На святі від сільських та селищних рад були представлені хати-світлиці, в яких учасники художніх колективів запрошували присутніх пригоститися народними стравами та помилуватися витворами майстрів-умільців їхнього села. Учасники самодіяльності виконували пісні, розповідали небилиці свого села.
Майстри народної творчості показували майстер-клас для бажаючих: вишивки, прядива, ткацтва, приготування традиційних страв та інше.
Була у свята і ще одна мета — благодійність. Усі зібрані кошти від продажу смаколиків, виробів народних майстрів були віддані Городницькій селищній раді для лікування Ігоря Остапчука.
Приємні емоції, неймо­вірний заряд позитиву та ще багато приємних вражень отримали гості на цьому феєричному святі.
Інформація та фото Новоград-Волинської районної ради