Заява-звернення міських голів попередніх скликань з питань доленосного життєзабезпечення громад

Шановні земляки!
Із гіркотою сприймаємо рішення обласної робочої групи з питань формування об’єднаних територіальних громад щодо схвалення проекту утворення нових ОТГ у Новоград-Волинському районі. На превеликий жаль, у розріз рішенню громадських слухань, останньої сесії міської ради про згоду на об’єднання з прилеглими населеними територіями (пунктами), ігноруючи Генеральний план розвитку міста Новограда-Волинського, — те рішення, як член обласної робочої групи, підтримав наш чинний міський голова В.Л.Весельський.
У зв’язку з такою позицією міського очільника — зразково деструктивною у даній доленосній справі, заявляємо про її явну помилковість та неприйнятність. Це перекреслює будь-які перспективи для подальшого соціально-економічного розвитку міської та прилеглих і більш віддалених громад. Адже є численні взаємовигідні наміри, напрацювання, які десятиріччями планувалися і мають потенційні можливості. Наші люди — городяни і селяни — завжди були та мають бути разом, і в цьому сила Звягельського краю.
Закликаємо міського голову і депутатів міської ради, голів райдержадміністрації та районної ради, їх депутатів і наполягаємо: скликати позапланові сесії сільських рад (варіант — спільну сесію!), на яких чітко визначитися. Ще не пізно виправити ситуацію, відновити втрачені можливості. І таким чином взяти всю повноту відповідальності за хід та результати адміністративно-територіальної реформи на звягельському рівні.
Пам’ятайте, що втрата цього історичного шансу для Новоград-Волинщини знівелює, зведе нанівець будь-які ваші старання і досягнення. Будьте особливо відповідальні, бо люди все пам’ятатимуть.
Звертаємося до обласної державної адміністрації та обласної ради зі всією повнотою політичної місії переглянути наміри щодо Новоград-Волинського району та міста і, виходячи з державних інтересів, прийняти єдино правильне, далекоглядне рішення, що стосується нашого регіону.
Звертаючись до новоград-волинців, трудівників, активістів, партійців, які пережили, перетерпіли не одну реформацію, наголошуємо: сьогодні, шановні люди, ваша доля — у ваших руках! Не слухайте кар’єристів-популістів, котрі через перевибори страшаться позбутися тепленьких кабінетів і крісел, ситної матеріально-грошової підкормки, шкурницьких можливостей і вводять населення в оману. Пам’ятайте, об’єднавшись, наші громади, як той простий селянський віник із окремих гіллячок, стануть сильнішими, незламними, виживуть у будь-яких критичних обставинах, будуть мати взаємовигоду.
І будьте певні: вожді завжди були і є — тимчасові, вони з’являються і зникають, як туман, а нам тут жити завжди, самозабезпечуватися, будувати нову країну. А тому своїм голосом і діями борімося за щасливе майбутнє!
З повагою міські голови М.БОРОВЕЦЬ, В.ЗАГРИВИЙ, 20.07.2017 р.