Депутати міської ради запросили Сусли в об’єднану громаду

18 липня секретар міської ради, перший заступник міського голови, голови постійних комісій міської ради та депутати міської ради разом із головою, депутатами та представниками Суслівської сільської ради обговорили питання щодо добровільного об’єднання територіальних громад міста Новограда-Волинського та сіл Сусли, Івашківка Суслівської сільської ради в Новоград-Волинську міську об’єднану територіальну громаду з адміністративним центром у місті Новограді-Волинському. На зустрічі також були присутні голови Гульської, Стріївської, Киянської, Киківської сільських рад.
Секретар міської ради Олена Пономаренко поінформувала, що депутатська група із 16 чоловік внесла ініціативу щодо створення Новоград-Волинської міської об’єднаної територіальної громади. Із даного приводу у місті Новограді-Волинському відбулися громадські слухання. На тринадцятій сесії депутати міської ради прийняли рішення №329 «Про надання згоди на добровільне об’єднання територіальних громад».
Секретар міської ради підкреслила: «Місто Новоград-Волинський та Суслівська сільська рада тісно переплетені територіями. Чимало послуг сільські жителі отримують у місті, користуються його інфраструктурою. От тільки проблеми жителів мікрорайону «Кар’єр» вирішуються за рахунок міського бюджету, а платники податків поповнюють бюджет сільської ради. Цю колізію потрібно вирішувати».
Голова Суслівської сільської ради Ігор Голуб зазначив, що дана пропозиція буде розглянута під час сходу села, за результатами якого буде прийняте відповідне рішення.
Додамо, що цими днями на рівні області погоджено ініціативу про створення Брониківської ОТГ, до складу якої можуть увійти села Новороманівської сільської ради, з якими межує місто.
Підготував Олег БРЮХАНОВ