Хроніка 30/2017

Хроніка 30/2017

«МІНІВЕН» ВРІЗАВСЯ В ФУРУ: ЗАГИНУЛИ ДІТИ ВОДІЯ
Зранку 24 липня на трасі «Київ-Чоп» сталася дорожньо-транспортна пригода, в якій загинули дорослі діти водія. Про це повідомляє прес-служба управління патрульної поліції м.Житомир.
«24 липня, о 06:02, надійшло повідомлення про ДТП із загиблими на 228-му кілометрі траси «Київ-Чоп» у Житомирській області. Водій, 1958 р.н., їхав із заробіток на автомобілі «Nissan Cube» із двома дітьми: сином, 1988 р.н., та донькою, 1995 р.н.
За попередніми даними, водій заснув за кермом та врізався в фуру, яка була припаркована в попутному напрямку. Внаслідок ДТП діти водія загинули. На місці події працювала слідчо-оперативна група ГУНП в Житомирській області», — повідомляє патрульна поліція.
Водій госпіталізований до лікарні.
zhitomir.info

У НЕТВЕРЕЗОГО ЧОЛОВІКА З БУДИНКУ ВИКРАЛИ ТЕЛЕФОН
Чергова крадіжка сталася у Новоград-Волинському районі, цього разу — в с.Барвинівка.
23 липня у гості до місцевого мешканця завітав молодий чоловік, який постійно проживає у Київській області, але на літній період приїжджає до родичів у село. Метою візиту був продаж дизельного пального.
Зайшовши до оселі чоловіка, гість побачив, що господар повністю безпорадний — спить у нетверезому стані. Скориставшись можливістю, «продавець дизпалива» поцупив мобільний телефон, який лежав на столі в кімнаті.
На даний час тривають пошуки зловмисника.
ХОМОРА ТА СЛУЧ ЗНОВУ ЗАБРУДНЕНІ НЕЧИСТОТАМИ
21 липня знову відбувся несанкціонований скид відходів у річку Хомора. Як і під час останнього випадку забруднення у середині травня, вода набула помітно темнішого кольору, а також має неприємний запах.
Про це повідомила голова молодіжної ради міста Баранівки, член робочої групи з питань громадського контролю за станом річок Случ і Хомора в межах території Баранівського району Житомирської області та Полонського району Хмельницької області Юлія Дем’яненко.
«Знову забруднили річку Хомору. Ми зробили декілька фото вечері 21 та вранці 22 липня. У понеділок, 24 липня, ми провели засідання робочої групи і прийняли рішення звернутися до селищного голови Першотравенська Олександра Денисюка, щоб він зібрав жителів та запросив представників влади та відповідних служб із метою висвітлення роботи по Протокольному рішенню спільного засідання регіональних комісій із питань ТЕБ і НС і роз’яснення для населення про можливі наслідки від забруднення річок Случ і Хомора. Голова пообіцяв нам, що зробить це на початку серпня», — розповіла Юлія Дем’яненко.
Нагадаємо, що головне джерело забруднення річки Случ — ТОВ «Понінківська картонно-паперова фабрика». Незважаючи на заходи, організовані громадськістю, втручання деяких представників влади, забруднення продовжуються.
ХРЕЩЕНИЙ ВИКРАВ НЕПОВНОЛІТНЮ ДІВЧИНУ
Новоград-Волинським відділом поліції проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного позбавлення волі неповнолітньої дівчини. Причетним до викрадення, як виявилося, є її хрещений батько, раніше судимий за квартирну крадіжку.
Сам факт стався 20.07.2017 року, близько 12:30, по вул. Леваневського у місті Новограді-Волинському, де хрещений, піднявши дівчину на руки, поніс її з будинку в невідомому напрямку. Дана подія відбувалась у присутності її малолітньої сестри.
«РОЗВЕЛИ» ЗВЯГЕЛЬЧАНКУ НА ПОНАД 80000 ГРИВЕНЬ
20.07.2017 року до чергової частини Новоград-Волинського ВП із заявою звернулася мешканка міста Новограда-Волинського про те, що невідома особа шляхом обману заволоділа її грошима.
У ході перевірки поліцейськими було встановлено, що 17.07.2017 року, близько 10 години, жінка йшла вулицею Шевченка у місті Новограді-Волинському, коли біля будинку №51 до неї підійшла незнайома жінка та попросила показати, де знаходиться лікарня і попросила присісти до неї в автомобіль, на що остання погодилася, і вони поїхали в напрямку лікарні.
Дорогою вищевказана незнайома жінка та водій (також незнайомий їй чоловік) почали говорити, що в лікарні роблять операцію їхньому родичу, а самі вони — зі Швейцарії, та запитали у неї, чи не поміняє вона євро на долари, на що остання погодилася, і вони поїхали до місця її проживання, де і провели обмін грошей.
Вона віддала 3100 доларів США (за курсом НБУ — 80654,56 грн., 4 купюри номіналом 50 доларів США та 29 купюр номіналом 100 доларів США), а взамін невідомий чоловік, перерахувавши 5000 євро, поклав їх у сумку та попросив, щоб жінка залишила на деякий час у себе їхню сумку, в яку він поклав гроші, на що остання погодилася. Приблизно через 10-15 хвилин, як невідомі люди пішли, жінка перевірила залишену сумку та виявила, що в ній замість грошей (євро) знаходяться 11 сувенірних купюр із зображенням 500 євро кожна…
04141.com.ua

ПРОКУРАТУРА ВИМАГАЄ ПОВЕРНУТИ ПОНАД 860 ГА НЕЗАКОННО НАДАНОЇ В ОРЕНДУ ЗЕМЛІ ВАРТІСТЮ 12,8 МЛН. ГРН.
Новоград-Волинською місцевою прокуратурою, в інтересах держави, подано позов про визнання недійсними наказів Головного управління Держземагентства в області та договорів про надання в оренду приватній особі понад 860 га землі у Пулинському районі, а також зобов’язання повернути угіддя до державної власності.
Установлено, що Головним управлінням Держземагентства в області у 2014 році видано протиправні накази про укладення із жителем Києва договорів оренди 31 земельної ділянки загальною площею понад 860 га вартістю 12,8 млн. грн., для ведення фермерського господарства на території 7 сільських рад Пулинського району.
Зокрема, договори укладено з порушенням низки вимог земельного законодавства, оскільки орендарем не надано обгрунтування щодо можливостей обробітку такої значної площі землі — наявності сільськогосподарської техніки тощо, не зазначено перспектив діяльності самого фермерського господарства.
Також землю надано без проведення передбаченої законом обов’язкової грошової оцінки.
Більше того, недобросовісний орендар протягом чотирьох років із зазначеної площі насправді використовував усього 43,5 га. Решта сільськогосподарських угідь (826 га) через безгосподарність та відсутність обробітку забур’янилися та заліснилися.
Наразі позов перебуває на розгляді у Червоноармійському районному суді.
Прес-служба прокуратури Житомирської області

ЯКЩО НЕ ВПЕВНЕНІ У БЕЗПЕЧНОСТІ, — НЕ КУПАЙТЕСЯ!
Новоград-Волинський МРВ УДСНС України у Житомирській області просить дотримуватись правил поведінки на воді. У першу чергу, це стосується батьків: не залишайте дітей поблизу води без нагляду. Якщо вони не вміють плавати, то не дозволяйте їм заходити у воду глибше, ніж по пояс, плавати на надувних матрацах або камерах. Трагічно може закінчитися і пірнання з плотів, човнів, пристаней та інших плавучих засобів, а також урвищ. Жодна служба не в змозі забезпечити рятувальником кожного відпочиваючого, особливо — за умов зверхнього ставлення до порад.
Тому цінуйте власне життя та бережіть здоров’я своїх дітей і не нехтуйте застереженнями.
Зокрема, не плавайте наодинці, якщо не впевнені в своїх силах, уникайте води зі швидкою течією.
Найсприятливішою для купання є сонячна і безвітряна погода, коли температура сягає 22 градусів тепла, а води — +18. Після тривалого перебування на сонці не варто пірнати у воду з розбігу, бо різка зміна температури може призвести до судоми кінцівок. Найнебезпечніший ворог відпочиваючих — алкоголь. Під його впливом людина втрачає самоконтроль.
Слід зазначити, що у визначених і обладнаних місцях масового відпочинку населення, де працюють рятувальні служби та сезонні рятувальні пости, трагедії трапляються набагато рідше.
Тож, звертаюся до усіх мешканців міста з турботою і проханням: відпочиваючи, дотримуватися заходів безпеки.
О.РАФАЛЬСЬКИЙ, начальник Новоград-Волинського МРВ УДСНС України у Житомирській області

РЯТУВАЛЬНИКИ ВІДШУКАЛИ У ВОДОЙМІ ТІЛО ПОТОПЕЛЬНИКА
23 липня до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що у ставку в с.Панасівка Любарського району втопилася людина. Необхідна була допомога в її пошуках.
Зі слів очевидців пригоди з’ясувалося, що компанія товаришів відпочивала в альтанці, біля водойми. Один із них зібрався йти додому, але по дорозі вирішив скупатися. Однак через деякий час зник із поля зору. Його товариші негайно почали пошуки, але всі їхні зусилля виявилися марними.
Бійці ДСНС близько години шукали на надувному човні зниклого чоловіка. Місцями глибина даної водойми сягала 4 м. 36-річного потопельника рятувальники виявили в 10 м від берега. За допомогою пожежного багра вони зачепили тіло та підняли на човен. Вже на березі чоловіка передали до рук медиків, які й констатували смерть.
УДСНС України у Житомирській області

ЛІКВІДУВАЛИ ЗАГОРЯННЯ АВТОЦИСТЕРНИ
20 липня, о 23:26, до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загоряння вантажного автомобіля «Volvo» у с.Станишівка Житомирського району. До місця події було спрямовано два відділення вогнеборців 11-ї та 2-ї Державних пожежно-рятувальних частин. Зі слів водія з’ясувалося, що під час руху у вантажівки з напівпричепом лопнуло колесо, внаслідок чого зайнялася цистерна. Намагання водія загасити вогонь самотужки виявились марними.
Силами рятувальників пожежу локалізовано о 23:45, ліквідація ж відбулася о 01:05. Вогнем знищено причеп вантажівки. Загиблих і травмованих внаслідок надзвичайної події немає.
УДСНС України у Житомирській області