У центрі утворилося провалля. Замість виклику археологів його засипали…

У центрі утворилося провалля. Замість виклику археологів його засипали…

Цими днями у центрі Новограда-Волинського, на вимощеному бруківкою тротуарі поблизу храму, утворилося провалля. Спочатку яму традиційно для таких випадків позначили гілочкою, а вже у понеділок тут розпочалися роботи з ліквідації наслідків аварійної ситуації.
Той факт, що комунальні служби доволі швидко зреагували на проблему, належить до позитиву. Тим більше, місто готується до «Лесиних джерел», і огороджувальні стрічки навколо глибокої ями на центральному тротуарі виглядали б недоречно. Втім, як справедливо підмітили деякі городяни, неодноразові факти просідання грунту в центрі Новограда можуть свідчити про наявність підземель, про які ходить стільки цікавих легенд.
Тому не зайвим було б у подальшому запросити до Новограда археологів. Можливо, їхніми стараннями вдасться оновити ще одну сторінку зі славної історії Звягеля? Тим більше, що, за свідченнями одного з робітників, який ліквідовував наслідки аварійної ситуації, глибина провалля сягала двох метрів, де виднілися залишки цегляної кладки…
Олег БРЮХАНОВ