Організаторам, учасникам і гостям Міжнародного свята літератури і мистецтв «Лесині джерела»

Шановні звягельчани та гості міста!
Вітаю всіх учасників та гостей із проведенням 30-го Міжнародного свята літератури і мистецтв «Лесині джерела», яке яскраво демонструє свій самобутній колорит та невичерпні духовні надбання українського народу.
Древня Звягельщина подарувала світові одну з найяскравіших поетес — славетну Лесю Українку. Життя її було піснею мужності і любові, натхненною думою про Україну. Справдилися пророчі Лесині слова: «Як я умру, на світі запалає покинутий вогонь моїх пісень». Творчість великої української письменниці стала надбанням усієї світової культури.
Вже 30 років поспіль Новоград-Волинський є серцем поезії, мистецтва, пісні, танцю, музики та народної творчості. Щороку сотні митців з усіх куточків світу поринають в урочисту та натхненну атмосферу Міжнародного свята літератури і мистецтв «Лесині джерела».
Нехай незабутній, полум’яний образ Лесі Українки надихає вас на нові творчі звершення. Вивчаймо творчість поетеси, вчитуймося у рядки її безсмертної поезії та несімо світові її незламну любов до життя та України!
З повагою Президент України П.ПОРОШЕНКО